<

[ОНОВЛЕНО] Священник не прийшов: у Нововолинську на 15 мікрорайоні громада проголосувала за перехід храму з УПЦ мп до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:25 | 11.02.2023 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
22243
/ коментарів 48

11-го лютого у Нововолинську біля Свято-Вознесенського храму на 15-му мікрорайоні зібрались парафіяни, які вирішили порвати усі зв’язки з росією та перейти з УПЦ мп до Православної церкви України.

Збори відбувалися біля храму. Мешканці реєструвались, обов’язково пред’являючи свої паспортні дані. Сам священник отець Віктор Мельник не захотів підтримати парафіян та на збори не з’явився. За словами очевидців, він прийшов зранку до зібрання, зачинив храм та пішов.

За рішення про перехід і за те, щоб Віктор Мельник більше не був настоятелем даного храму, одноголосно проголосували 74 члени релігійної громади, ніхто не висловився проти та не утримувався.

Ініціатором та головою зборів виступав місцевий мешканець, голова ОСББ та депутат міської ради Руслан Влодарчик. Секретарем зборів був Демчук Володимир. Також були присутні депутат обласної ради, помічник нардепа Ігоря Гузя, Андрій Бокоч та депутат міської ради Олександр Пашко, секретар Володимирської та Нововолинської єпархії ПЦУ отець Юрій, священники та мешканці. За їх результатами складений відповідний протокол. Збори пройшли відносно спокійно. За порядком слідкувала поліція.

Нагадаємо новина про збори щодо переходу церкви була оголошена 10-го лютого. На захід запрошували усіх бажаючих, які хотіли долучитись до вирішення подальшої долі храму.

До слова, наступного дня прихильники УПЦ мп на чолі зі священником отцем Віктором Мельником після служби проголосували проти переходу до ПЦУ.

Першим у Нововолинську до ПЦУ, після прийняття томосу, перейшла релігійна громада вулиці Панасівської ще у 2019 році, у якій до речі колись також правив отець Віктор Мельник. Вже на початку повномасштабного вторгнення росії, 10-го квітня релігійна громада Храму святих рівноапостольних Кирила та Мефодія також прийняла рішення про відлучення московського патріархату та приєднання до ПЦУ.

Нині в лоні Української православної церкви, що підпорядковується російській православній церкві, досі лишаються три храми у Нововолинській громаді та каплиця: Низкиницький монастир, Храм святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона (біля 4 шахти), УПЦ в Благодатному та каплиця у селі Шахтарське (Дорогиничі), де править священник, який раніше, до переходу, був настоятелем у Бортневі, Петро Кубінський.

Читайте також:

Нова редакція Статуту та Постанови Собору не розірвала зв’язки УПЦ із російською православною церквою, – висновок релігієзнавчої експертизи




коментарів: 48
  1. А фСБешний піп чекає приходу рускага мира ,гоніть сраною мітлою цих св’ятош до раші .лишати громадянства цю нечисть кацапську.

    • Ви спершу навчилися би українського правопису, святоша!!!
      Дивіться, лоба об підлогу не побийте, лицеміри!

      • Чмо ,хочеш в путінський рай,дорога відкрита і повітря в Україні чистіше стане ,без таких фанатів.

    • А ти що чекаєш? Чому ще досі на дивані строчиш свій словниковий понос. Автоматів вистачить усім такщо вперед.

  2. Слава Богу! Слава Ісусу Христу! Слава Духу святому! І тобі, Руслане. Та всім вам. Це історичний день. Прийде час, і всі православні Церкви в Україні будуть належати до ПЦУ – канонічної та істинної Української Церкви – Божої. Здивувала відсутність місцевих депутатів, міського голови та нардепа ВРУ. Проте, сталося! Хай вас Господь благословить на подальші справи у віднайденні та утвердженні Божої Правди в Нововолинську!

    • Наївні, такого ніколи не буде) Совєти вбивали не вбили, і ці нічого не досягнуть! Чи буде проливатись кров – буде! Чи люди готові до цього – готові!

  3. Я правильно зрозумів, я можу взяти з собою сотню людей і проїхатися по усіх церквах міста щоб усунути усіх настоятелів храмів? Головне щоб «моїх» людей було більше ніж тих, хто виступатиме за чинних настоятелів храмів.

  4. А хтось хоча б один із цих присутніх, уявив себе перед Богом, яку відповідь прийдеться дати…

  5. Хто з тих людей ходив до о.Віктора на службу? Люди схаменіться ви поступаєте не краще кацапів просто виборами анексуєте майно і законну територію храму парафії.

  6. Висловлюю велику вдячність депутатам міської та обласної рад, небайдужим мешканцям, громаді. За початок великої праці щодо переходу Нововолинських парафій УПЦ до ПЦУ.
    Дивують позиції настоятеля.
    1) Невже так легко отцю Віктору далося будівництво храму, щоб так легко його втратити?
    2) Для чого тоді освіта, ступінь кандидата богослів’я?
    Щоб триматися за рашистське підпорядкування?
    3) Московія вже 9 років веде війну на винищення українців.
    Онуфрій нікого не покарав.
    Зі своїх численних єпископів-колаборантів (із тимчасово окупованих територій, а також Кіровоградського, Тульчинського, одіозного намісника Лаври).
    Але, попри все, для декого, мабуть, нормально продовжувати служити “руzzко-мірній” структурі в Україні?

    • Ви пані щось помилились бо о.Віктор нікуди не переходив.Скільки Вам заплатили?Бо цей мужчина що по місту клеїв бумашки то ми знаємо скільки взяв?

    • Освіта і ступінь кандидата не могли йому навіть у голову допустити думку що дійде до такого маразм. Онуфрій не покарав то хай покарає держава, але ж ні і в державі не має підтвердження за що карати.

  7. Покайтеся люди бо горе Вам буде як Бог Вас судити прийде…Одного знаю,який теж був депутатом Тернопільська обл,коли ішов хресний хід на Почаєв він дав команду наїзжати на людей Камазом,бити….але на жаль розбився перед Успінням Пресвятої Богородиці…

  8. Вже почалися в Бога жнива.Зразу видно де золото а де блищить.Подивіться люди що робиться в світі війна,землетруси.Невже ви думаєте що все зупиниться,якщо ви не зупиняєтесь.Гоніння на віру будуть,тому що це Христова церква а не людська…Господь сказав мене гнали і Вас будуть гнати.Все дуже швидко збувається сказане старцями.Не ведіться на гроші,не продавайтесь.Моліться і просіть Бога щоб дав тверду віру……..

    • РПЦ – “Христова церква а не людська”. Скоріше всього Диявольська, бо Христос не закликає до війни і знищення народу іншої країни. “Моліться і просіть Бога щоб дав тверду віру” для перемоги України!

    • Вам би, анонімна “Таню”, та й до Росії повернутися – на вашу “землю обітованну”! Я знаю хто ви – подруга отця Павла. Прізвища не називатиму. Не підміняйте Бога. Ви, що Господь? Стережіться! І нікого Ним не лякайте бо Він не терпітиме неправди. Як це характерно для московських прихожан: Налякати, підім’яти під себе, задушити страхом… Ось би нам, ще й повернути Україні Низкиницький монастир, заснований та збудований особистим коштом воєводи Киїіського Адама Киселя – сподвижника та приятеля гетьмана Богдана-Зиновія Хмельницького. Яке відношення до цієї української святині має окупаційна РПЦ МП Кирила Гундяєва? Як і до Зимнівського жіночого монастиря? Як і до Почаївської лаври…

      • А ви Господь? Що знаєте, де його правда! Чогось оті хто переводять і голосують стають антиприкладом людяності. Щось навіть в Благодатному до пцу перестають ходити їх же прихожани. І кажуть, що там брехня, то краще нікуди не йти. І те, що у храм менше людей йде, то власне і від прихожан пцу і чуєш. Не хочете підняти питання, чого так відбувається, що від тих же прихожан з Благодатного чуєш, що там БРЕХНЯ і краще туди не йти на стадіон?В себе наведіть лад.

  9. А шо та селянка у зеленій курточці так бідкається і плаче?
    То є сльози радості чи відчаю?

  10. Я ,мешканець Нововолинська,зараз перебуваю в р-ні.Куп’янська ,то хочу зазначити,що більшість тутешніх попів мп “дали в тапки”вслід за руським кораблем (коли ішов наступ)… Інформація для Думаючих…Вони,попи мп, радо вітали “асвабадітєлєй”!!!Усі нюанси знає СБУ…Тож не дарма пішла така “хвиля прозріння” по цілій країні.Зараз навіть на духовному рівні не можна бути “братами” з тими,хто благословляє на знищення Українців і центр цього зла в Кремлі в особі КГБ-ФСБешників: путлера-гундяя… То з ким,Ви мешканці Нововолинська,хочете проголошувати молитву до Бога???-з вашими катами???Не розумію я наших людей!!! Ніякої московицької філії ФСБ в Україні!!!

    • Не ти один Михайле воюєш,в мене 5 близьких воює .Ми всім вдячні хто захищає нас і наших дітей.Не суди всіх під одну лінію.Я згідна хто зраджує того треба карати.Але запам’ятай одна віра і один Бог.Господь сказав Михайле а не я ,,На землю прийду навряд чи віру найду”

      • То ж Українці і стараються, шоб Бог віру таки знайшов.
        Бо у гундяївських вертепах то хіба тільки контрабасні папіроси знайти можна. І нічого святого це вже точно!

      • Віра, Руслано, у нас самих. Вона або є, або її немає. Це не якась особлива матеріальна субстанція. Віра належить до духовних цінностей. Господь – один, і це беззаперечна істина. А ви що мали на увазі, захищаючи загарбників та їхніх окремих релігійних керівників – псевдодухівників московського народу?

  11. Досі дехто каже “какая разница”.
    Герой з нашого міста вичерпно відповів у попередньому коментарі.
    Величезні подяка і шана Вам, пане Захиснику Михайло.
    Щира повага Вашій родині.
    Як зазомбувала мп-шка недумаючих адептів!!!
    Надіюсь дожити до часу
    ПОВНОЇ ЗАБОРОНИ рашиської прогандистської організації в Україні.
    Слава Богу і слава ЗСУ!
    Смерть ворогам!

  12. А ми дивуємось .що на сході ,в загрбаних кацапською нечистю містах ,попи і фанати співпрацюють з цими путінськими сатаністами ,,в нас теж цієї сволоти хватає ,тільки чекають коли прийде загарбник ,такі Вісилі ,Петрусі і нші перевертні з словами Бог на устах .

  13. Люди схаменіться! Отець Віктор з Божою допомогою будувався цей храм а ви тепер забрати щоб ніхто не ходив . Ви що комуністи? Побійтесь Бога !!! Бо інакше будете гірко шкодувати!

    • Знову лякає, московський прихвостень! Вони всі такі. Так, храм будувався під Божим заступництвом. Всі церкви на Українській землі мають бути українськими! Скажіть, скільки церков ПЦУ є в Росії? Шкіл, газет, журналів, дитсадків, бібліотек, центрів мистецтв і творчості, ансамблів, хорів (окрім козацького Кубанського народного) і так далі… Чекаю.

    • Храм, до вашого відома, збудований не на “бабські гроші”. Конкретні прізвища милосердних жертводавців відомі.
      А так би з “Божою допомогою”, отець Віктор будував би церкву до цих пір.
      І чому на таких “попів-бідаків” йдуть постійні вигнання та гоніння?
      Коли в 90-их, зубожілі люди, змушені були пекти хліб, служителі культу, зі своїми попаддями і дітками, – жирували.
      А парафіяни – відривали від себе, тяжко зароблену гривню, і “давали на церкву”.

    • “Отець Віктор з Божою допомогою будувався цей храм” ? Та за гроші і силами нововолинців будувався. А будинок отець Віктор поверне громаді?

    • А хто виганяв вашого о.Віктора?Нехай би служив народу і Українській церкві вірою і правдою,так він обрав Гундяя,Онуфрія і Росію.Тепер його не шкода,він чітко показав на чийому боці.По суті скритий колаборант

  14. Після отримання Томосу перебувати в лоні УПЦМП було аморально,а після вторгнення років в Україну,це вже ЗЛОЧИННО!Я московську секту знаю не зі слухів,а зсередини,бо тривалий час там перебував.За своєю суттю це не церква,а агресивна,ворожа,непоступлива секта,а сьогодні це ще й осередок ідеології ворожої нам країни.З точки зору вселенських канонів,то УПЦМП це вже розкольницька організація,яка стала на “розтяжку”,бо Помісною її не назвеш,вона немає Томоса і не числиться в Диптиху.Вона як була складовою частиною РПЦ,так і залишається.А щодо прихильників цієї секти,то я так скажу:Ви негідники і зрадники!До сотні попів СБУ затримала за диверсійну діяльність,через яких вбито сотні людей і знищено сотні будівель.Не задумувалися чому зі всіх конфесій в Україні ЖОДНОГО священика чи пастора чи іншого служителя культу не арештували за подібні речі?Тільки УПЦМП!!!В якій ще конфесії так ненавидять все українське:мову,культуру,одяг і т.д.?Тільки в УПЦМП!В якій ще конфесії є такі негідники як Паша Мерседес,Антоній Паканич,Лука Запорізький,Агафангела одеський,Іларіон донецький?Тільки в УПЦМП.У крамницях ваших сект немає жодної книги чимолмтовника укр.мовою,ваш Онуфрій не визнав Голодомор геноцидом,ваші поаиз 2014 р.категорично відмовлялися відспівувати бійців АТО,називаючи їх вбивцями,ваша секта збирала гроші,харчі та одяг не на потреби ЗСУ,а для “апалчєнцев”!Так,зараз УПЦМП зайняла іншу позицію,намагається натягти на себе маску патріота і навіть допомагає ЗСУ,але не дай Бог орки окупують всю Україну,УПЦМП з радістю піде на співпрацю з окупантами,так як вона вже це зробила на окупованих територіях.Нешановні прихожани УПЦМП!Ви ми оволі стали колаборантамі,захищаючи цюросійську церкву.Одумайтесь,переосмислить своє ставлення до України і ПЦУ,ще не пізно.Не підігрівайте ворогу,не йдіть на повідку московських попів,бо вони найперше воюють за своє насиджене тепле місце і статки.Україна їм до лампочки.А взагальному для Волині,”колиски УПА” це ганьба і топтання по кістках загиблих Героїв проти московії

  15. Так,але його виправив Сталін,заснувавши свою Кгбістську церкву в 1943 р.Вона зветься РПЦ,а УПЦМП є її складовою.Доведіть зворотнє і я піду у вашу УПЦМП і стану вірним її слугою

  16. Щось не впізнаю жодної людини на фото, це не прихожани церкви , яку очолює отець Віктор. Те, що місцеві депутати на хайпі хочуть собі заробити додаткові бали, організовуючи фіктивні збори «вірян» і очолюючи справжній рекет у стилі бандитів 90-х, віджимаючи храм, це все досить передбачувано. Але ті люди, які з піною в роті кричать про «зраду-зрадоньку» і «Інтернет-патріотизм» зі своїх диванів, Ви нічим не кращі від zazомбованих кацапів. Не маючи зеленого поняття про церковні канони (це як Конституція для країни) і відвідуючи храм двічі на рік: на Пасху і на Різдво; ви не маєте ніякого морального права навіть рота відкривати в сторону питань церкви, бо що ваша віра , що ваш «патріотизм» це лише популістичне блюзнірство, не підкріплене ні досвідом, ні знаннями, ні фактами.

    Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

  17. Дивує позиція мешканців , рашисти прийшли на нашу землю, вбивають наших людей, нищать наші міста, а вони ходять молитися а москальську церкву, феесбешним попам.

    • релігія – да, Віра – ні!
      Але гундяївські вертепи – це релігія, а значить опіум

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер