<

Нововолинськ показує свою громадську позицію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:00 | 16.08.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
1199
/ коментарів 19

16-го серпня біля Нововолинської міської ради зібралися обурені мешканці для висловлення своєї чіткої громадської позиції та незадоволення. Люди, вимагаючи чесного та прозорого розслідування вбивства Катерини Литкіної, критикували нововолинську поліцію та владу.

До стін Нововолинської міської ради прийшли стурбовані нововолинці, висунули ряд претензій стосовно розслідування загибелі Катерини Литкіної. Люди усвідомлюють, що слідство було навмисно затримане з невідомих причин, також відомо що, правоохоронці активно не залучались до розшуку Катерини. З моменту її зникнення батьки самостійно намагались шукати та встановлювати причину щезнення дитини. На фоні трагічної смерті дівчини, громадяни також розгорнули актуальні проблеми нашого міста. До стихійної акції приєдналися депутати Волинської обласної ради – Борис Бабійчук, Валерій Курстак, депутат Нововолинської  міської ради Володимир Шаповал, колишні депутати міста – Руслан Влодарчик, Віктор Никитюк, Олексій Буторін, Борис Карпус, а також місцевий активіст Анатолій Бідзюра.

Міська рада зібрала біля себе близько 300 людей, які критикували бездіяльність та пасивність. Увагу приділили наркоманії, якою переповнені нововолинські двори. Громада запевняла, що серед білого дня наркомани не соромляться збиратися біля житлових будинків для здійснення ін’єкції. Також у місті регулярно обкрадають людей, проникають в квартири, розбивають автомобілі чи роблять напади на вулиці. Кожен висловлював свою проблему, а також усі чекали на реакцію представників нововолинської міської ради, про дану зустріч працівникам було відомо.

Для надання коментарів прибули правоохоронці, а саме заступник начальника Нововолинського відділу поліції Андрій Литвин, заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області, начальник слідчого управління Наталія Пасічник, також до людей звертався Сергій Козак, т.в.о. начальника обласної поліції. Правоохоронці пояснили що, на сьогоднішній день триває активне слідство, дія здійснюється у межах компетенції та повноважень. Деталі справи не розголошуються.

Громада налаштована рішуче, планує продовжувати подібні акції поки не буде помітний результат.

DSC07157
DSC07165
DSC07191
DSC07209
IMG_2857




коментарів: 19
  1. Дуже шеода, що прийшло так мало людей Там повинні були бути всі.. їхто має дітей Хоча, чкщо розібратись, то сьогодні загроза життю у нашому місті не лише дітям, а й дорослим. страшно ходити по вулицях, стращно ходити і вдень на останньому дзвонику в ценрі міста в травні з жінки зірвали прикраси в дворі 1-ї школи Це ж як потрібно себе почувати безнаказано Правду люди говорили. що скоро у нас буде наркоманів більше, ніж здорових Добре, що приїхали люди з області і побачили відношення наших міських можновладців до населення міста Про те, як працює наша поліція ми бачимо, знаємо (містечко наше маленьке) Знаємо. як даішник збиває людину і тут же його вину на себе беру його тесть , знаємо як варять і продають самогон родичі даішника, продають його в своєму кафе ( тай в окрузі навіть неповнолітнім ). вмирає людина. 3 отруюються цим горее-елексиром Покарання нема. Не винний! Знають нововолинці і всіх відпущених під заставу крадіїв ( зараз спіймали в котре Цаана коли випустять знову?). Коли люди викликають поліцію на обшук , підозрювальні чомусь встигають все поховати Питаєте, чого люди не йдуть до поліції, не дають показів? Та кожен боїться за своє життя і життя родини Захисту ж бо нема!Прийдуть вранці чи вночі, прикладуть пістолет до лоба а хто знайде кривдника? Поліція! Та їхнього працівника родину обікрали таким чином Дуже старались знайти?А смерть Каті-це мабуть була остання капля терпіння людей в місті І ми дісно хочемо. щоб винних знайшли, покарали. не дивлячись на те, де хто працює Якщо винні хлопці підозрювані в цьому= повинні відповісти по повній Якщо це пройде для них безнаказано. то далі вони знатимуть . що і надалі все можна робити безнаказово Хоча. як писав один з дописувачів . вони в цьому вже впевнені – за гроші і зв”язки можна все,

  2. Зміни владних режимів у всьому світі, звершуються масовістю і активністю людей всіх поколінь. У Нововолинську я цього не бачив. Прийшло близько 500 людей. А мало б бути 3-5 тисяч. Викрикували, що хто хотів. Не було озвучки, навіть мегафона. Організаторів та керівників мітингу не було взагалі. Спроби припинити анархію – абсолютно відсутні. У всьому має бути порядок і залізна дисципліна. Навіть у батька Н.Махна вони були. Мої пропозиції піти на другий поверх і привести до людей В.Сапожнікова, а у разі його відсутності іти до нього додому і продовжити мітинг під вікнами, були марними. Вислухав лайку і погрози на свою адресу. Враження – гнітючі. Посеред людей ходив інформатор міської влади. Тоді ми втроьх сходили на 2 поверх. Мера не було. Ніхто нікого не слухав, тільки себе. Люди реально боялись. І у той же час, Сапожніков теж, небезпідставно боявся, щоб його не викинули із кабінету – тому й зник. Не було його заступників і клерків. Окрім В.Шаповала не прийшли й місцеві депутати. Прокурорів, як завжди, не було. Гукнули “ганьбу”, а треба було – “у відставку!”. Мер знову славить себе власними портретами у публічних місцях. Висновок: Місцева влада і депутати реально бояться людей, які їх обрали. Іншим разом, комусь із керівників партій чи ГО потрібно брати на себе відповідальність за організацію мітингів.

  3. Влада повністю проігнорувала громадскість….бо питань до неї було багато…починаючи з резонансного вбивства Каті Литкіної, квартирних крадіжок(по 3-4 квартири в день), грабунків перехожих серед білого дня, та шокуючої наркоманії на кожному кроці….
    Подивіться відео….відповідей багато…..питань ще більше….А ВЛАДА ДЕ- В КАРАГАНДЕ!!!
    “НОВОВОЛИНСЬК-ПЕРЕЗУЙСЯ”!!!

  4. На мою думку не важливо скільки нас було, важливо інше! Мама Каті була не одна. Нехай нас мало, але я впевнена що всім містянам болить серце за наше місто. А чому збори мають бути організованими? Люди вийшли щоб їх вислухали,шкода що “слухачі” одні глухі, а інші взагалі не вийшли….

  5. А я вважаю, що ви молодці, бо це початок! З кожним днем виходитиме більше людей! Подивіться на першу зустріч – людей було менше, ніж вчора! Друзі, прокидайтесь, не дайте місту повністю загнити,бо вам і вашим дітям в ньомужити! Якщо ви сидітиметк склавши руки, то такі новини стануть звичними. Наркоманія потрібно просто відстрелювати, бо це вже не люди-це чума!

  6. Я взагалі дивуюся…. як наша влада відразу шукає замовника….хто і як зібрав людей…., а чому б не подумати на розумну голову…що люлей дістало і що хочемо щось змінити, а смерть неповнолітньої дівчинки….це взагалі нонсенс(як можна було це проігнорувати), для такого маленького містечка……..ні відразу це хтось організував і проплатив! КОЖЕН СУДИТЬ ПО СВОЇХ ДІЯХ І ПОСТУПКАХ.

  7. А влада прикриває все своєю жопою. Звернення до влади якщо слідство затянеться то ми всім зусиллями допоможим батькам дівчінці підти далі і повірте ,не спіхнете на 3 особу,а полетять і ваші голови.

  8. Новік Новік. З 90х нічого не змінилося, все нажаль стабільно. Тупік – народ не вірить владі, влада нічого не робить. Нажаль, цей кругообіг вічний, як і вічний Сапог!

    • А він і зараз їздить п”яний за кермом. Ну і що! Йому все можна Навіть відмити пасинка -це запросто.

  9. У попередніх коментарях люди бідкалися: як скинути остогидлу місцеву владу? Адже, вона вже не зміниться, не перевиховається і не стане робити те, що брехала у своїх 5-ти передвиборчих програмах. Вона тільки крастиме і дуритиме людей, як робила це при “совку” і як робить нині. Сама вона й є живим, із тих часів – “другим совєтом”, що прийшов до нас у 1944-му так і залишився. Робиться це просто. Декілька десятків сміливих молодих людей не пускають її вранці на роботу, заблокувавши входи і виходи у міську раду. Одночасно повідомивши про це мешканців міста, ЗМІ, обласну і міську поліцію, Волинську ОДА та Адміністрацію Президента. Процес запущено. Далі пропускають чиновників, від роботи яких залежить забезпечення життєдіяльності міста. Решта – баласт і трутні, які тільки отримують зарплати від платників податків. Все. І так щодня. Хай судяться. Це процес тривалий. Тим часом оголошується недовіра і вибори міського голови…

    • ви знаєте…ви все правильно пишете, я з вами згідна нарахунок влади міста, але…ДОСИТЬ загаджувати цим теми про вбивство дівчини!! совість є? ви хочете під шумок задовольнити власні амбіції!! так не можна!!! ви ж всюди кричите “красти не можна”, а самі крадете !! час читачів, що читають ваші неумісні коменти. досить вже!! надоїло. то ще желізко пише про львівську жінку під цими статтями. не соромно перетягувати одіяло на себе!!! фу, ви нікчеми

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця