<

Нововолинськ “культурний”: сніг розтав – недопалки з’явились

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 22.02.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
3
/ коментарів 5

У Нововолинську після перших проявів весни та талого снігу узбіччя доріг та двори багатоповерхівок буквально всипані недопалками та іншими відходами життєдіяльності.

Така картина здатна зіпсувати настрій будь-кому, адже вона яскраво свідчить про те, як ми живемо та як ставимося до наших міст.

Вислів  “чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять” як ніколи актуальний для Нововолинська. Навряд чи щось подібне побачиш в європейських містах. Чи то снігу у них випадає менше, чи у людей там більш охайне відношення до місця проживання та довкілля.

Можна скаржитися на роботу комунальних служб, проте нововолинці самі залишають цей непотріб під ногами. Ні комунальники, ні держава не в змозі зупинити людину, яка викидає недопалки або інше сміття прямо з вікна свого будинку.

Єдиним виходом у цій ситуації є запровадження штрафів за подібного роду порушення. Хоча в умовах сьогодення залишається небезпека, що штрафи стануть ще одним джерелом корупції.

Пропозиції ввести систему штрафів за викинуті недокурки та інше сміття на вулицях неодноразово з’являлися на сайтах онлайн-петицій великих міст України.

Як йдеться в тексті петиції на сайті столичної адміністрації, система штрафів є ефективним механізмом у боротьбі за чистоту вулиць міста. Однак також важливо створити можливість викидати сміття в урни, яких в місті замало. Тому паралельно із введенням системи штрафів за викинуте сміття необхідно встановлювати урни для сміття, для сигарет і подібних відходів.

“У той час, коли мені потрібно 40-45 двірників, в мене їх є 25, і це люди переважно пенсійного віку. Самі зрозумійте, от як справитись з прибиранням в усьому місті? Хоча в будь-якому випадку ми справимось.

Якщо я не помиляюсь, у Нововолинську є 180 ОСББ. Якби люди вийшли і впродовж 2-х тижнів прибрали навколо своїх будинків, не тільки перед під’їздом, а дитячі майданчики, безпосередньо свої ділянки, які за ними закріплені. Можливо, вони ще не закріплені на папері, але ж майданчики жителі облаштовують для себе та своїх дітей. Якби мешканці зробили цю роботу, наскільки легше було б сьогодні комунальникам. Готовий кожному, хто зголоситься, допомогти з технікою.

Я тільки за те, щоб звернутися до голів ОСББ з цим проханням, бо від такої допомоги ми ніколи не відмовляємося. Якщо підтримаєте інформаційно, буду вам вдячний”, – відзначив начальник ВУКГ Артем Жигалюк.

Єдиний вихід із цієї “брудної” ситуації – апелювати до самих людей, до відчуття їхньої відповідальності, адже з таким підходом місто потоне в смітті.




коментарів: 5
  1. В цій країні корупція і бардак ще не скоро припиниться! Путін , що ти робиш??!!

  2. Жах……,коли нарешті наші мешканці міста виростуть культурно і навчаттся іншим робити зауваження…..!!!!

    • А Ви до мешканців міста не звертайтесь-нормальні люди настойку глоду не п*ють і не наркомани! На фото добре видно що це і після кого. А у Вас таких сусідів немає? Чи вони у Вас *культурні* алкаші і наркомани? Але є і *культурні*,які *бички* з балконів викидають. І не потрібно забувати п.Жигалюку,що він керує ВУКГ і має прибирати сміття-ми платимо за це гроші. І робочий день у двірників 8 годин,а після 12 рідко кого побачиш,а сміття лежить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок