<

Недобудови 5-го мікрорайону у Нововолинську стали прихистком для бомжів і наркоманів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:14 | 2.04.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

Занедбані недобудови на 5-му мікрорайоні несуть небезпеку жителям Нововолинська. По вечорах тут збираються наркомани, а вдень тими ж зруйнованими коридорами ходять діти, які граються тут у війну.

Купа шприців, списані та прикрашені графіті стіни, речі безпритульних, сміття. На перший погляд, ці будівлі відновленню не підлягають. Але якщо справді не вистачає фінансування на добудову, то їх потрібно розібрати по цеглині або знести, адже саме в цих місцях вечорами збираються наркозалежні. А по-сусідству – житлові будинки, в дворах діти.

Виходить, нема у нас господарника, який взяв би все в свої руки. Кафе побудувати, бар чи готель, торговий центр чи заправку – без проблем. А от за цю розруху на 15-му братися ніхто не бажає. Закінчувати будівництво або демонтувати будівлі міська влада, вочевидь, не планує. І порядки наводити тут ніхто не збирається. Хоч найперше треба було б привести ці приміщення у відповідність санітарним нормам.

Найпопулярніше місце на 5-му мікрорайоні – недобудований садок. Практично на кожному поверсі є сліди наркоманів. Минулого літа наркозалежні ділили територію з бомжем, який тут прижився. На першому поверсі посеред сміття валяється зношена ковдра і щось подібне на матрац. Це, мабуть, спальня. Піднімаючись сходинками вище, можна побачити пристосування для любителів покурити травичку.

Люди розповідають, що давно звикли до вечірніх посиденьок наркозалежних. Вже минули ті часи, коли наркомани ховалися від жителів, ходять сюди сміливо.

IMG_7201
IMG_7214
IMG_7193
IMG_7198
IMG_7205

Недобудована багатоповерхівка на 5-му мікрорайоні теж стала прихистком для залежних. Збираються в останньому під’їзді, якнайдалі від дороги. Житель 15-го будинку розповідає, що поки була висока трава біля недобудови, ходили сюди зграями. Після того як зарослі почистили, стараються не показуватися людям на очі.

На питання, чи не заважають наркомани, жителі відповідають, що вже не звертають на них уваги. Їм, кажуть, своїх вистачає, що живуть по-сусідству, а на “зальотних” нема коли дивитися. Наркозалежні викидають шприци прямо з вікон. Людям доводиться годинами чистити територію від цього сміття.

Біля недобудови паркуються маршрутки, хоч люди кажуть, за законом стоянка має бути далі. Водії прямо не першому поверсі ходять сюди в туалет.

“Ви б побачили, що тут літом робиться. Від смороду квіти на грядках в’януть. І що ти йому скажеш? Обматюкає тебе і все”, – жаліються жителі.

IMG_7304
IMG_7287
IMG_7283
IMG_7275

“Ви сюди зарано прийшли, приходьте під вечір”, – каже жінка, з якою розминулися біля наступної руїни на мікрорайоні. У недобудові є сліди від багаття – день перед тим тут був “пікнік”.

Сусіди розповідають, що то мав бути технікум. Люди хотіли викупити приміщення, зверталися до міського голови, але без результату. Молодь, як видно, в технікум з книгами не ходить…

IMG_7257
IMG_7232
IMG_7228
IMG_7251
IMG_7247
IMG_7260
IMG_7245
IMG_7237
IMG_7234
IMG_7223

Нововолинські недобудови – лігво наркоманів, а місцеві чиновники та правоохоронні органи роблять вигляд, що цього не знають. У ці місця приходять підлітки, які, самі не бажаючи цього, можуть отримати ураження від використаних шприців. Тут не побачиш попереджень про небезпеку, хоч будівлі давно в аварійному стані. То скільки ще потрібно часу, щоб зрушити питання з місця?  Врешті, майбутнє міста починається якраз з того недобудованого наркоманського кубла.

IMG_7199
IMG_7289
IMG_7263




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа