<

Назріває нова акція протесту. Гірники шахти №9 “Нововолинська” виступають проти розкрадання підприємства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:17 | 12.09.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
12
/ коментарів 14

До голови Незалежної профспілки шахти №9 “Нововолинська” Василя Гури дійшла інформація: у зв’язку з тим, що на “бужанці” немає арочного кріплення, а генеральний директор підприємства не може домовитися з керівником першої шахти, де обладнання є в достатній кількості, з понеділка приїде бригада “Бужанської” з приблизно 30-ти чоловік для погашення арочних кріплень шахти №9.

Нофіційно планується погасити півтора кілометра гірничих виробіток – це приблизно 2 тисячі комплектів арочних кріплень. Працівники підрахували, що якщо обладнання продати (без труб водозливу і рейок), то його приблизна вартість – 15 мільйонів гривень.

На думку Василя Гури – це розкрадання майна підприємства. До того ж в голови профспілки хочуть забрати кабінет під “нарядну”. З цього можна зрозуміти, що декількома тижнями робота не обійдеться. Василь Гура розмовляв з технічним директором ДП “Волиньвугілля” який “спочатку вмовляв, потім погрожував, потім поставив ультиматум: все одно арка буде погашена і він її забере”.

На понеділок шахтарі чекають “в гості” генерального, технічного, комерційного директорів і головного бухгалтера ДП “Волиньвугілля”, щоб дали пояснення з цього приводу. Зараз шахта є донором ДП, однак шахтарі отримали лише 8% від реалізації вугілля (від 5 – ти мільйонів). Чому так сталося, спитають у керівників ДП “Волиньвугілля”. Є й багато інших запитань, які цікавлять гірників.

Василь Гура підтвердив інформацію, що від переговорів залежить, чи вийдуть шахтарі на акції протесту.




коментарів: 14
  1. А чому Вася недоговорює самого важливого? Асаме проте, що групу з 30-ти гаситилів з Бужанки очолює його друг і колега по незалежній профспілці Сергій Демченко. Тому схлопці достатньо брихати шахтарям, розберіться спочатку в себе в конторі, а то виходить так, що ви один другого підставляєте і перекидаєте стрілки. Незалежники, ви реально догралися до ручки, як некричіть шахтам капець і вина в цьому і ваша також. Визнайте свою недолугість і покайтесь! А шахтарям треба негайно добиватися закриття або ліквідації ДП Волиньвугілля, бо всі біди шахтарів виходять тільки з відти. Всі ці цирки закручує одна єдина людина, це такий собі гастролер з Донецька пан Акатов, ось хто поставлений похоронити шахти на Волині. Акатов біда номер один шахтарів нововолинська.

    • Акатов зі сходу-біда, а посєлкові махінатори Богдан та Зіна Буткевич -то для шахтарів щастя? Якщо найближчим часом не буде ліквідований непотріб у вигляді ДП ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ у кількості двух сотень дармоїдів- УСІМ нововолинським шахтам кранти!Хіба шо начальство Волиньвугілля хапне трохи бабла на закритті та металобрухті. Може Богдан з Зіною того і хочуть?

    • На мою думку, ВШТ, з цим питанням звернися до головного з гасителів я думаю він тобі сам відповість на всі питання,він один із запрошених. Перш ніж коментувати будь-які дії когось ,покажи сам на що здатний бо,таким як ти ні коли не вгодиш .Ти хоть сам щось зробив чи тільки язиком вмієш тіліпати.

  2. ЯКІ ВИ ВСІ НАЇВНІ.ВИ НАВІТЬ НЕ УЯВЛЯЄТЕ ДЕ НА ШАХТАХ МОЖНА ВКРАСТИ.ХАЙ АКАТОВ СКАЖЕ ДЕ ВІН ЗАМОВЛЯЄ ОБЛАДНАННЯ І ПО ЯКІЙ ЦІНІ.ВІДКАТИ 10-30 ВІДСОТКІВ.КОГО ЦІКАВИТЬ-ДАМ ВІДПОВІДЬ НА ВСІ ЗАПИТАННЯ ТУТ В ІНЕТІ.

    • Поки буде їснувати ДП ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ -будуть красти усі.Крали до Акатова, зараз крадуть, і будуть красти після Акатова. То злочинна система по розкраданню державних коштів та майне – з назвою ДП ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ!

    • Ну давай колісь? Бо якщо ти про Вербену Ігоря Трофімовича то тут нічого нового, цей завжди крав при любій владі в ДП.

  3. Якісь дивні ви, шахтарі. Розкрадають ваше вугільне підприємство… То ви траси перекриваєте, то під міськраду ходите, а то й у Києві “прославляєтесь” під Кабміном і АП за гроші директорів, місцевих кланів та кримінальних бариг. І все мовчком, боягузливо та тихенько. Сц***кливо спостерігаєте за розкраданнями бюджетних коштів і державного майна. Й так далі. Своє порохняве, совецьке профспілкове керівництво скинути – у вас кишка тонка. Але, надто товста вона на “бутельок” під териконом. Про вас вже анекдоти ходять. Я вам дам одну пораду. Одну-єдину із багатьох: що робити? Організуйте загони самооборони, як у 90-х. І не пускайте на шахту скорумповану адміністрцію та директора. Повідомте Президента України про їхню повну невідповідність займаним посадам. Вимагайте тимчасового введення адміністрації Мінвуглепрому, що діятиме до повного припинення розкрадання державного майна. Повідомте про це Генеральну прокуратуру. Місцеву не залучайте – дохлий номер. Там всі у системі оргзлочинності. Попередьте міського голову про наслідки щодо його повної бездіяльності. Вимагайте введення на територію підприємства Національної Гвардії. Хто це зробити не побоїться? У вас там аж три профспфлки! Дійте без страху. Провокаторів від місцевої влади і ДП “ВВ” женіть СР***НОЮ мітлою. Все ж так просто…. І житимете. І ваші сім’ї. І діти теж. Умова одна – не бз***діти. Ви люди чи безмовна скотина? Ви раби феодалів? Якщо так – то й не рипайтесь. Їдьте у Польщу свиням хвости крутити. Які ви після цього шахтарі?

      • Уся надія на вибори! Оберемо Сапожнікова, оберемо толкових депутатів-відстоїмо шахти! Головне не слухати “радників” які у шахтарських справах нічого не телепають!

  4. А чого ви всі на того Акатова наїхали. Ви подивіться скільки ви самі крадете на шахтах. Якщо зробити обшуки на дачах гірників або у домівках тих хто мешкає неподалік по селах, то на те обладнання ще не одну лаву можна запустити. Там і ліс, і кабель, і стійки, і насоси з двигунами та стрічка конвеєрна. А по ДП “Волиньвугілля” скажу, що якби не було об”єднання, то шахти вже позакривали б давно. Ви краще розкажіть чи багато було охочих добровольців їхати у Київ відстоювати свої права під Міністерством? Примусово з кожної дільниці по чоловіку брали і то морозились всі. Гелої – патліоти.

    • На рахунок лави перебільшення,а в основному все вірно, тільки план дають такі як Акатов, а виконують гелої-патліоти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця