<

Мешканці Нововолинська три роки оббивають пороги міськради, просячи безпечного виїзду та доріжки для пішоходів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:13 | 25.09.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
69
/ Коментарі відсутні

Житель Нововолинська Микола Бобик три роки оббиває пороги міської ради щодо ремонту в місті небезпечного, на його думку, виїзду з вулиці Гірничої, облаштування тротуару та пішохідної доріжки і переходу. Однак результату від його багаторазових звернень досі немає.

Нововолинець розповідає, що щодня змушений їздити тут на авто, оскільки ноги вже підводять. Проте і на авто виїхати з вулиці Гірничої досить проблематично. Чоловіку нічого не лишається, як ходити знову і знову по кабінетам міської влади, щоб його почули, проте його не чують.

Микола Бобик разом з іншими мешканцями, яких також турбує ця проблема, просять на початку Гірничої вулиці встановити дорожній знак “Головна дорога”, обновити в районі світлофору горизонтальну розмітку-стоп-лінію, яка вказує місце, де водій повинен зупинитися при сигналі світлофору, перехрестя вулиць Гірнича-Молодіжна облаштувати попереджувальними дорожніми знаками “Дати дорогу”.

Також нововолинці добиваються реконструювання радіуса заокруглення проїзної частини, що на початку вулиці Гірничої. За словами Бобика, заїзд на вулицю є небезпечним, адже через “різкий кут” автомобілям тут важко розминутися. В міської влади вимагають зробити радіус повороту більш поступовим, згідно вимог Державних будівельних норм України.

Окрім цього, містяни прагнуть, аби нарешті облаштували пішохідну доріжку від вулиці Львівської до пішохідного переходу автодороги Р-15 Ковель-Львів, адже цією дорогою часто ходять школярі. Коли йде дощ, дістатися на іншу сторону через трасу Р-15 з чистим взуттям неможливо.

Ще одна проблема, яка турбує місцевих мешканців – незавершене вкладання асфальту на вулиці Івасюка. Вулиця виходить на жваву трасу і є потрібною для місцевих мешканців, а для того, щоб по ній змогли курсувати автомобілі, не вистачає всього кілька десятків метрів асфальту.

Колективне звернення мешканців вулиці Івасюка розглянув радник мера Володимир Рожелюк. І у своєму листі-відповіді зазначив, що питання асфальтування тротуару від траси Р-15 до вулиці Львівської буде розглядатися при формуванні бюджету на 2021 рік.

Тоді ж вирішуватиметься питання асфальтування вулиці Івасюка, яка внесена у перспективний перелік під №2. Але це, за його словами, ще й залежатиме від наявності достатнього фінансування.

Щодо встановлення дорожніх знаків на перехресті вулиць Гірнича-Молодіжна, то Рожелюк запевнив, що Комунальне управління комунального господарства направило лист до поліції для погодження.

А що стосується зламу дороги при виїзді з вулиці Гірничої на трасу Р-15, то цим, за словами Володимира Рожелюка, повинна займатись Служба автомобільних доріг області.

У свою чергу начальник Служби автомобільних доріг області Анатолій Посполітак відповів, що генпідрядник виконав там усі роботи в межах існуючих радіусів заокруглень та згідно проєктно-кошторисної документації.

Відповідь Служби автодоріг на свій запит, зазначає Бобик, йому довелося вимагати в влади Нововолинська, оскільки йогоспочатку поінформували, що просто надійшла відповідь.

Як розповідає пан Микола, йому та іншим мешканцям вулиці набридло вимагати три роки тих речей, які місцева влада повинна була би вивчити і вирішити самостійно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок