<

Літо без херсонських кавунів: чи замінить смак гарбузина з-за кордону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:44 | 12.08.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
916
/ коментарів 8

На місцевих ринках у Нововолинську стартував сезон кавунів, проте, чи замінять вони смакоту з Херсону? Цьогоріч гарбузина їде сюди з далеких країн світу, серед яких Єгипет, Молдова, Туреччина та Греція, є й українські – з Одещини.

Як розповіли журналістам БУГу продавці, закордонні кавуни ніколи не замінять херсонських, адже їх смак нагадує дитинство. Фрукт привозили саме звідти, українці полюбляли саме цей сорт та й мешканцям він більш до вподоби.

Цього ж року ціна на іноземні кавуни зросла втричі, якщо минулі роки середня ціна сягала 8 гривень, то цьогоріч – від 30 гривень за кілограм. Це пов’язано з досить далекою дорогою товару, оформлюють мито та проводять відповідну перевірку перед відправленням в Україну.

Люди на ринку зазначають, що кожен кавун окремої країни має свій смак, у продажі є подібні до українських – солодкі та соковиті. Відрізняються також виглядом, єгипетські інакшої форми та менш насиченим забарвленням. Їх ціна, як і Турецьких, сягає 37 гривень за кілограм.

На ринку зустрічаються кавуни з Одеської області, що більш подібні до Херсонських. Проте, продавці стверджують, що їх рідше купують через дещо інший смак.

Але знайти такі ж соковиті та смачні кавуни, як з Херсону – не можливо. Тому усі охочі насолодитись справжнім сезоном смачної ягоди чекають на повернення окупованих територій та Перемоги!




коментарів: 8
  1. Та по такій ціні я принципово не купуватиму. Хоч і позволяю собі) покидьки та бариги)
    викинуть десь восени на полі , як ту гуманітарку в Іваничівських полях…. Буде привід для ще одної статті:)))

    • Не викинуть, бо кавунам можна надати друге життя, зробивши невеликий надріз і закинувши туди дріжджів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця