<

Купи сміття та гори пляшок: жителі Білич і Благодатного своїми силами прибирають ліс

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:42 | 18.10.2019 / Іваничі, Нововолинськ / , /
Перегляди
16
/ коментарів 5

18-го жовтня у лісі неподалік села Біличі Іваничівського району місцеві мешканці зібралися на толоку, прибрали та вивезли цілий причіп сміття. Акцію запланували заздалегідь і назвали «Давайте подбаємо про чисте довкілля разом».

Розпочалось прибирання з самого ранку на великій галявині Біличівського лісу. Взявши до рук мішки та пакети активісти та мешканці навколишніх сіл приступили до прибирання. Також до них долучилися селищний голова Благодатного Олександр Топорівський з волонтером Корпусу Миру Девідом.

Організувала толоку голова ГО “Біличанка” Вікторія Сливка разом з Литовезькою сільською радою у рамках проєкту “Покращення якості послуг в сфері управління відходами на муніципальному рівні в ОТГ”.

“Попередньо про акцію повідомляли у фейсбуці. Вперше масово люди вийшли на прибирання. Зібралися жителі села Біличі та селища Блогодатного. Централізовано сміття почали вивозити рік тому, до цього часу люди викидали відходи в ліс.”,- розповіла Вікторія Сливка.

Селищний голова Благодатного Олександр Топорівський зазначив, що не очікував побачити так багато сміття.

“В ліс веде дорога, люди приїжджають і викидають сміття прямо з трактору. Багато таких місць куди можна заїхати “Камазом” та за півгодини наповнити його відходами.”- говорить селищний голова Благодатного.

Топорівський розповів, що в селищі Благодатне близько двох років сортують окремо скляні та пластикові пляшки. Назбирали чимало і згодом планують продати.

Олександр Цибуховський староста села Заболотці розчарований малою кількістю людей, які долучилося до прибирання. За його словами, люди повинні активніше брати участь у подібних заходах, дбати про майбутнє, не забруднювати довкілля та прибирати після себе сміття.




коментарів: 5
  1. Дякую небайдужим людям, які дбають про наше довкілля. Соромно за тих, хто гадить навколо себе. 200% упевнена, що ті, хто те сміття там викидав, на прибирання не прийшов.
    Сподіваюся, що селищний голова був безпосереднім учасником толоки, він завжди працює з громадою.
    А може хтось уявити нововолинського мера у лісі з мішком для сміття?

  2. ой і гордості, сміття з одної купи перекинули на іншу…. воно то нікуди не поділося, а так само лежить смердить і гниє

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця