<

Деталі резонансної ДТП у Нововолинську розповів керівник поліції Сергій Галащук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 25.11.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
29
/ коментарів 30

25-го листопада відбувся брифінг з т.в.о. начальника поліції Сергієм Галащуком. Він заявив, що обставини справи резонансної ДТП будуть розслідуватися об’єктивно та неупереджено.

Нагадаємо, що 24-го листопада о 18:45 у Нововолинську сталося смертельне ДТП. В результаті трагедії загинула людина. Винуватцем виявився працівник карного розшуку Нововолинського відділу поліції.

Встановлено та підтверджено, що водій BMW, який скоїв наїзд, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Поліцейському оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 268 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає від 3-х до 8-ми років позбавлення волі.

На даний момент він знаходиться в лікарні у спеціальній палаті під конвоєм. У нього зламана рука та нога. Нині вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Усі учасники ДТП встановлені. Водій “Лади”, який загинув на місці події, працював головним інженером ДП “Нововолинськводоканалу”. Галащук висловив свої співчуття родині загиблого 67-річного чоловіка.

Підтвердили, що водій та пасажири BMW усі є працівниками карного розшуку. Серед них був і начальник управління. Однак, відповідальність за наїзд буде нести лише водій, інші поліцейські є просто потерпілими.

Водій – 23-річний оперуповноважений управління карного розшуку поліції. Займає дану посаду півтори роки. За словами начальника роботу виконував сумлінно. На робочому місці не було порушень.

Швидкість, з якою рухалося BMW будуть встановлювати експерти. Попередньо підтвердили, що автомобіль їхав з перевищенням швидкості.

У зв’язку із поганим самопочуттям покази у винуватця ДТП поки не беруть. Те ж саме стосується і пасажирів, які знаходилися разом з ним в автомобілі на момент трагедії. Як каже Галащук, водій BMW пояснив наступне:

“У свій законний вихідний відпочивав із друзями. Побачив колег по роботі і вирішив підвезти. Перед аварією пішов на обгін буса, не справився з керуванням та боком влетів в зустрічний автомобіль”.

Керівник поліції прокоментував також чому пасажири BMW втекли з місця події. За його словами вони самостійно направилися в лікарню для надання їм медичної допомоги. У всіх зафіксовані тілесні ушкодження. Двоє з них було госпіталізовано.

Галащук також зауважив, що з приводу цієї ситуації буде проведено службове розслідування. Також буде вирішуватися питання про можливе притягнення пасажирів до відповідальності за ст.135 Кримінального кодексу України – залишення в небезпеці.

Розслідувати обставини справи буде Нововолинський відділ прокуратури.

Дана ситуація не вплине на роботу поліції Нововолинська, – заявив Галащук. Також він запевняє, що не збирається йти з посади і готовий навести порядок в місті.




коментарів: 30
  1. В усіх цивілізовоних країнах після такої події начальника зняли б автоматично.Якщо таке робиться коли він т.в.о то що буде, коли ,не дай Боже, стане в.о..

  2. По-перше під конвоєм тому що хотів втекти вночі! Чому про це не сказав?! А як казали, що вони втекли з місця ДТП в шоці, то як вони працюють в поліції?

  3. Ясно. Головний мусор вже починає відмазувати своїх підлеглих (вони самостійно направилися в лікарню). Вони втекли, бо бухали разом з водієм. Побачите, що нічого цим виродкам не буде за залишення в небезпеці і ненадання допомоги. А мусора-водія оправдають або дадуть умовно, бо він сумлінно працював до того.

  4. Після такого коментара виникає два питання-їх нагородять? А ви там всі разом бухаєте,чи по відділах? Оприлюдніть графік- не буду виЇжджати.

  5. Шо це ща Галащук. Їх поміняти усіх треба там. Копнями гнати. Я ще не бачив щоб п’яний міг впоратись з кермом. Це ж треба брєд нести самі пішли 2км до лікарні.Побігли навіть. Не знаю за усіх але за кожну бездіяльність ви в очах людей тратите довіру.

  6. Головний мусор як ти говориш така сама людина як і ти тільки ти чмо відсидівше судиш із своеі кодлокольні Тисячі аварій в день трапляються і не важливо хто іх скоюе Всі повинні бути рівні перед законом і мусора і бляхарі і такі педарасти як ти

    • Я з тобою згідний,всі мають бути рівні,але вони думають якщо працюють в поліції то їм все дозволено,і ти трішки слідкуй за мовою своєю,мені здаєтся тебе ніхто «підарасом» не називав.

    • Мені здається поліцаїв мусорами називають не тільки ті хто відсидів, а й більшість тих хто стикався з їхнім беззконням. Справді, усі ПОВИННІ бути рівні перед законом. Ключове слово тут – ПОВИННІ, бо часто поліцаї/менти/мусора незаконним шляхом уникають відповідальності (не без допомоги своїх колег) за злочини. А що до якоїсь “кодлокольні” і педерастів – то тут кому що ближче до душі і тіла)

  7. Ти продажній зечара можеш судити мусорів зі своеі колокольні А люди всі одинакові прості і грішні Висловлюю співчуття рідні покійного

  8. Скільки можна людей дурити? Ми ж не ЛОХИ, і всі прекрасно розуміємо, як насправді усе відбувалося:кілька колег по роботі собі гарно повеселилися (пили разом), на славу покаталися. В результаті сталася непоправна трагедія. І не треба тепер байки складати, що хтось там когось підвозив, а потім пасажири вискочили з розбитої машини і побігли прямо до лікарні рани обробляти. Це навіть малі діти розуміють, що тут по-тупому розводять людей.

  9. Та вже давно пора розігнати той гей кружок в погонах! Задовбали вже!
    Нова поліція, нова поліція…..
    Я ненавиджу мусорів! Вони всі вафлісти! Особливо Нацгвардія!
    Безпредел…

  10. Галащук готовий навести порядок в місті.Не смішіть.Як можна на вас надіятися,якщо бардак у себе в поліції розвели?Поліцаї себе не вміють поводити,а когось хочуть навчити

  11. Мій коментар один… коли міністр буде говорити , що реформа поліцції це його досягненння, то ми йому покажемо реформу після 2015, адже це його команда взяла цього поліцая після реформи по оголощенню на роботу, що призвело до трагічної трагедії. А ви Українці забули про резонанс в Артеку коли міністр був замішений в педофелії і скривався за кордоном і був у партії БЮТ……

  12. Цікаво….а як би ,не дай Боже,на місці загиблого чоловіка був батько,мати,дружина,дитина цього самого Галащука,чи співав би він так само про своїх знедолених колег,які побігли самотужки в лікарню за зеленкою?????П’яні слуги народу на шаленій швидкості пруть найлюднішими вулицями міста,де купа шкіл,магазинів,музична……На місті того бідного загиблого,міг опинитись будь-хто,і не лише шофер,а простий перехожий,люба дитина,яка поверталась з музичної…Бо якесь п’яне бидло ,з такими самими як він,сіло за кермо…То хто ж тоді ви,коли відмазуєте таких?Як що ви справді,пане Галащук,маєте гідність і честь,то зробите все аби усі четверо понесли відповідальнісь за вчинене!

  13. ви **** перше ніж інших судити, на себе подивіться, всі такі тверезі іздите!!!як тільки біда, так одразу всі кричать як це неправильно, а самі на святах п’єте і сядаєте за кермо, бо пронесе, я ж краще їжджу ніж остальні!!! краще б реально допомогли сім’ї загиблого, а не сидите і ***ню всяку тут пишете. а мусора так і так посадять.

  14. Скільки агресії!!! Знайшли цапа-відбувайла. При чому тут начальник??? Ментальність у вас така, що винен хтось, але ніколи не ви. В обов’язки начальника входить ходити за кожним працівником у вихідний день??? Ви що подуріли???? Винному 23 роки, не хлопчина, то ж ніхто не зобов’язаний за ним соплі підбирати. А цей начальник поліції зробив набагато більше ніж деякі попередники, то ви нічого про це не кричите.

  15. На мою думку це просто життєва помилка.Вони трапляються з кожним з нас.Водій дуже добра людина,завжди радий допомогти .Кожен міг би бути на його місці і на місці пасажирів.Звичайно він сам все розуміє і визнає.Я з нього вини не скидаю але досить писати всяку фігню якщо ви навіть не впевнені що це правда.

  16. Цікаве пояснення “У свій законний вихідний відпочивав із друзями. Це у них по п’ятницях весь карний розшук вихідний?!!! Співчуття сім’ї загиблого.

  17. Особисто моя думка, що пили усі разом, а не один водій…А взагалі історія з самого початку не логічна: підібрав на автостанції…поліція на автостанції розміщена, чи що? До речі, там є відеокамери на тій же автостанції, для повноти розслідування, їх треба передивитись слідчим прокуратури, який займається справою.
    Ще одне, в працівниці поліції перелом челюсті зі зміщенням, це не синячок, на її місці я б, маючи такі травми, чекала б на місці швидку а не йшла х*р зна як пішки…брєд…

  18. Тут по коментах видно хто мент а хто цивільний. В Європі через будь-який маленький скандал міністри звільняються, а тут якийсь т.в.о. начальника. Його хтось силою змусив керувати? Вірно хотів сам, можливо довго про таке мріяв, і знав на що йшов, а тепер каже що не повинен за кожним дивитись. Не це що не повинен-це його ОБОВ”ЯЗОК.

  19. Яким боком тут начальник….треба спрос робити з тих ,хто пив разом з водієм і дозволив йому сісти за кермо….разом пили разом нехай відповідають!

  20. Да ми випити любим і за руль сідаємо і доєжаєм нормально. А бидло малолітні на пл. Тікі понтуєця машинами заробив 300баксів купив машину і все я крутий. Ми ху##ню не Пишим ми правду пишим. А його 100% отмажуть.

  21. Падли тікали не надаючі допомогі свому колезі і не знаючі хто і що там в другій машині.Машини могли і загорітись,а криси бігли ховатись щоб їх не впізнали. Судити треба за ненадання допомоги коли люди потребували її.

  22. Результатами службового розслідування краще цікавимось і вимагаємо їх оприлюднити. Тоді будемо бачити, наскільки перейменована міліція, внаслідок реформи, стала правоохоронним органом.

  23. Оце і поліція…тікають самі з місця аварії. Аж смішно…біжать до лікарні щоб обробити рани…ну цирк. І як таке сказати прийшло в голову. Стидно навіть читати.

  24. То чому ж вони, займаючи такі посади, будучи в машині, не зробили йому зауваження за перевищення швидкості??? І сіли до п’яного в машину,щоб підвіз,а мали б сказати йди но хлопче,пішком!! А коли таке сталось,пасажири вийшли і пішли своім особам надавати допомогу на своіх двох ногах,так швидше,ще й є сили прогулятись,протрезвіти! А що чоловік помирав впошкодженій машині!!! То вони,панство ментовське, не бачило! Замилювання очей нам і брехня для простого люду. Але ми вже навчилися читати между строк!

  25. Ну, що хочу додати… Був присутній в той момент як ці мусора, доречі п’яні це не сказати нічого, віддаючи свої документи мусорам “на зміні” і це бачило багато присутніх, тупо втікали з місця ДТП. А ні в яку лікарню вони не пішли, у всякому випадку в ту хвилину… Ще хочу наголосити, що висловлювались люди, які говорили що в пасажирах тієї БМВ також був і представник міської прокуратури…
    Робіть висноски. Революція гідності, ніякої гідності простим людям не принесла. А ось цим господарям життя, цій мафії… все!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок