<

Помер у лікарні Володимира: родичка загиблого велосипедиста, якого збило поліцейське авто, розповіла подробиці ДТП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:13 | 5.10.2021 / Володимир / , /
Перегляди
1660
/ коментарі 4

1-го жовтня, близько 20:00, у селищі Локачі Володимир- Волинського району правоохоронці на службовому авто збили чоловіка із велосипедом.

Від отриманих травм постраждалий помер у лікарні наступного дня. Автівкою правоохоронців керував 21-річний місцевий поліцейський Андрій Громик, повідомляють Волинські Новини.

Як з’ясувалося, під колесами поліцейського автомобіля загинув 42-річний мешканець села Крухиничі Володимир-Волинського району Іван Поліщук.

“Ми не знаємо точного часу, коли все відбулося… Думаю, десь біля 20 години, бо вже о 21:15 зателефонували із лікарні у Володимирі й повідомили, що дядько у важкому стані.

Коли приїхали у лікарню, нам сказали, що жодних гарантій, що дядько житиме, нема, адже він отримав дуже важкі травми: перелом восьми ребер у декількох місцях, перелом кістки бедра та зміщення тазу.

У реанімації нам показували всі знімки, але на руки не віддали. На той момент медики казали, що внутрішні органи не пошкоджені, але на наступний день, зранку, виявилося, що уламки ребер пробили легені», – розповідає племінниця загиблого Ірина.

Зі слів молодої жінки, 2-го жовтня рідним пролунав дзвінок із медичної установи. Голос у слухавці повідомив, що постраждалий у ДТП Іван Поліщук помер.

“Тоді ж сказали, що згодом нам мають зателефонувати із поліції щодо судово-медичної експертизи. Утім, протягом дня на зв’язок так ніхто й не вийшов, тож ми зателефонували на гарячу лінію до Локачинського РВ УМВС у Волинській області.

Там повідомили, що розтин тіла відбудеться у суботу після обіду, але експертизи так і не провели. Ми чекали. Потім зв’язувалися і з поліцейськими, і з реанімаційним відділенням у Володимирі, з ДБР, але усюди відповідали одне: «Ми не знаємо».

Потім батьки поїхали в Локачі купувати все необхідне для похорону, і заїхали до поліції. До цього ми не знали жодних обставин аварії, крім того, що дядька збив поліцейський. Нам пояснили, що на момент інциденту працівник поліції перебував за кермом службового автомобіля з увімкненими проблисковими маячками, щоправда, не знаю – з синіми чи червоними”, – каже Ірина.

Дівчина зазначила, що у поліції проінформували, буцімто розтин перенесли на неділю, 3-го жовтня. Натомість, коли рідні прийшли у неділю до моргу, їм сказали, що й 3-го жовтня розтин не планується, хіба якщо родичі загиблого самостійно сконтактують із судмедекспертами.

“Ми цього не знали. Річ не в тому, що ми не хотіли заплатити за проведення судово-медичної експертизи, нам просто ніхто цього не сказав.

Однак, після перемовин, експертизу провели 3-го жовтня близько 13:00. О 17:00 нам привезли тіло з результатами розтину. У довідці про причину смерті було вказано: «поєднана тупа травма тіла».

Що найцікавіше, що спочатку у поліції нам розповідали про те, що, мовляв, дядько їхав на велосипеді і його збили, а потім – що переходив дорогу з велосипедом в руках.

Ймовірно, авто поліції летіло на великій швидкості, адже після зіткнення автомобіль вилетів з дороги. Між дорогою і парканом приватного будинку є такий собі рів – водовідвід, то вони колесом влетіли у водовідвід, дном транспортного засобу просунули декілька метрів і збили стовп, який тримав паркан.

Я не впевнена, що на момент аварії увімкнули освітлення. Але у поліцейських точно мав би бути увімкнений відеореєстратор. Та чи нададуть нам доступ до цієї інформації?” – розводить руками волинянка.

Ірина зізнається, що спочатку, коли все сталося, у неї й думки не було надавати інциденту розголосу.

“І цього б не трапилося, якби цей поліцейський, який збив дядька на смерть, хоча б прийшов до його сина та батьків і попросив вибачення. Ми розуміємо, що це було не спеціально, що таке, на жаль, трапляється.

Але якщо вже так сталося, то хотілося хоча би людяності від тих, хто нас захищає. І тепер коли ми бачимо, що це все хочуть “зам’яти”, немає бажання лишати все, як є. Бо вийде, що у аварії винна лише та людина, що загинула, бо мертві не говорять”, – ділиться наболілим співрозмовниця.

Нагадаємо, смертельна ДТП у Локачах: поліцейські на службовому авто збили пішохода.




коментарів: 4
  1. Поліція і людяність ? Та це схоже несумісні слова. У якій країні ви живете?)

  2. А тепер давайте адекватно. Змучені родичі загиблого захотіли американських доларів. Наведу дурний приклад,мій знайомий водій фури поза межами населеного пункту збив(на жаль на смерть) п’яного мужика (в дощ близько 22вечора коли було вже темно). Родичі ясно сказали 5000 і ми підтвердимо що він просто вискочив!!!
    Робіть висновки !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя