<

Чоловік, який пристає до дівчат в центрі Нововолинська пребуває на обліку в психіатра

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 16.12.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ коментарі 4

Чоловік, який пристає до дівчат в центрі  Нововолинська має психічне захворювання. Працівники поліції провели профілактичну бесіду з чоловіком та його батьками з приводу надання йому медичної допомоги. 

Нагадаємо, що інтернет-видання “БУГ” неодноразово писало про чоловіка, який гуляє по “стометрівці”, недалеко від пам’ятника героям-слава та пристає дівчат. 39-річний чоловік проживає в будинку неподалік разом з батьками.

14-го грудня поліція отримала заяву від потерпілої на даного чоловіка. Він перебуває на обліку в психіатра, його має обстежити лікар та вирішити питання щодо надання медичної допомоги.

Заступник начальника Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук розповів “БУГу”, що знають про ситуацію, яка склалася в місті.

Галащук пояснив, що відповідно до чинного законодавства щодо таких осіб вони можуть подавати клопотання для примусового направлення на госпіталізцію в психоневрологічне відділення нововолинської лікарні. Затримати чоловіка не мають права, так як і не має достатніх підстав. Є лише одна заява, а інші потерпілі не звертаються в поліцію.

Для довіки: в Україні діє закон “Про психіатричну допомогу“, який визначає правові та організаційні засади
забезпечення громадян психіатричною допомогою. У 2016-му році рішенням Конституційного суду України до закону були внесені зміни, який посилив захист прав та свобод осіб із психічними захворюваннями.

Тому і поліція і навіть медики не можуть примусово госпіталізувати особу до лікарні, а тим більше затримати. Для надання медичної допомоги потрібна згода не лише батьків, але і самого чоловіка або наявність достатніх підстав для лікування в стаціонарі, якщо він заперечує.

Судячи по коментарям до попередніх публікацій “БУГу”  про напади, жителів Нововолинська насторожила ця ситуація.

“Дуже страшно якщо його наступними жертвами стануть дівчатка які по своєму віку і фізичному стану не зможуть втікти, вирватися чи нанести якийсь удар. Моїй донечці 10 років і вона увечері ходить в школу мистецтв , я її проводжу, але є безліч дітей які хотять самі”, – пише читачка Юля.

Прохання до дівчат, які піддаються нападам та приставанням цього чоловіка звертатися в поліцію! Просто так вони не можуть нічого зробити з огляду на чинне законодавство.

Наразі будемо слідкувати як вирішуватимуть питання із наданням медичної допомоги чоловіку і чи лікуватимуть його амбулаторно або в стаціонарі.




коментарів: 4
  1. а що одноі заяви недостатньо? скількох дівчат ця хвора істота ще має обмацати чи подушити, щоб законодавство спрацювало??

  2. Зловити та переламати руки тому чоловікові тай по всьому. Буде боятися на наступний раз дівок лапати :-)

  3. Цей чоловiк – страшна людина! Ще восени, ми з подругою йшли зi школи пiшки. Ми йшли розмовляли, смiялися. Проходили повз вiддiлення Приват Банку(навпроти ТНЕУ), звiдкизь вийшов цей чоловiк i почав iти за нами. Ми помiтили, що вiн за нами йде й почали iти швидше , а вiн за нами швидше, ми час вiд часу зупинялися i вiн також. А вже бiля пам’ятника воiну захиснику вiн накинувся на мою подругу i почав йiйi душити i почав смiятися. Ми почали кричати, вiн вiдчепився i пiшов десь в сторону пам’ятника, смiявся з нас i тикав пальцем. Це була друга година дня…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця