<

«Червона» зона в Нововолинську: повідомили, які обмеження будуть діяти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:48 | 16.10.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
55
/ Коментарі відсутні

З наступного понеділка, 19-го жовтня, у школах Нововолинська оголошені двотижневі канікули, у садочках працюватимуть чергові групи.

Таке рішення міської комісії з питань техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні, 16-го жовтня, повідомили на сайті міста.

Під час засідання йшлося про активізацію роботи адміністрації ринку щодо дотримання епідеміологічних вимог, зокрема, проведення температурного скринінгу підприємців та продавців, встановленні захисних екранів, наявності антисептиків та використання масок. Акцентували увагу і на обмежені кількості  продавців у закладах торгівлі.

Нагадаємо, відповідно до рішення Державної комісії ТЕБ і НС, яким з 00 годин 00 хвилин 19 жовтня запроваджено нове епідемічне зонування, Нововолинськ віднесено до «червоної» зони. У зв’язку з цим, згідно з карантинним зонуванням, передбаченим Постановою КМУ, посилено протиепідемічні заходи.

Віктор Сапожніков зазначив, що готовий приймати рішення стосовно комунальних закладів, до прикладу шкіл та дитсадків.

Керівникам підприємств, установ, організацій, суб’єктам господарювання рекомендовано взяти до уваги вимоги Постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»зі змінами  та Постанови КМУ  від 13.10.2020 р. № 956.

Наголосили на жорсткій необхідності контролю за дотриманням карантинних вимог і зобов’язали контролюючі служби складати протоколи на порушників.

Згідно з рішенням позачергового виконкому визначено  уповноважених осіб із числа працівників виконкому, котрі відтепер разом із представниками поліції та Держпродспоживслужби матимуть право здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних вимог у громадських закладах та складення відповідних адміністративних протоколів.

Комісія вирішила на наступному засіданні  20 жовтня  проаналізувати проведену роботу щодо виявлених адмінправопорушень усіма службами.

Завідувачка Нововолинським міськрайонним відділом державної установи «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталія Мариніна звертається до громадян, котрі отримали позитивний тест на Covid-19, дотримуватися самоізоляції. Така ж  вимога і до контактних осіб. За її словами, є випадки, коли хворі громадяни звертаються до їхньої служби за отриманням результатів ПЛР – тестування, а їх має видавати  сімейний лікар.

Постановою Кабміну передбачено, що у червоній зоні забороняється: приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури, кінотеатрів, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

  • торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;
  • провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;
  • торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

“З метою недопущення поширення даної хвороби радимо підприємцям чітко дотримуватись вимог даної постанови та вживати протиепідемічні заходи, що затвердженні Постановами Головного санітарного лікаря”, – йдеться на сайті міста.

Нагадаємо, за останню добу у Нововолинську виявили 25 нових випадків коронавірусу. Станом на 16-го жовтня у Нововолинську зареєстровано 853 випадки захворювання на.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер