<

Через низькі зарплати розпочали страйк працівники Нововолинського ливарного заводу (ОНОВЛЕНО)

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 2.06.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
23
/ 1 коментар

2-го червня у Нововолинську на акцію протесту вийшли працівники Нововолинського ливарного заводу з вимогою підвищення їх заробітної плати.

З того, що відомо редакції інтернет-видання “БУГ”, участь в акції протесту беруть понад сорок працівників. Люди зібралися на території підприємства за зачиненими воротами, охоронці не впустили журналістів “БУГу” на територію підприємства. Зараз на заводі зупинилося виробництво.

ПуАТ “Нововолинський ливарний завод” є одним з найкрупніших ливарних заводів Західної України. Підприємство засноване 01.10.1986 року. Його продукція завоювала своє місце як в Україні, так і за кордоном.

Працівники заводу відродили давню славу Волинських майстрів, відновили загублені таємниці озвучення металу.

Враховуючи набуття вітчизняних і закордонних майстрів, підприємство більше 10-ти років виготовляє дзвони в кращих традиціях європейської культури.

Дзвони виробництва “Нововолинського ливарного заводу” лунають з дзвіниць Златоверхого Михайлівського собору міста Києва, церков Миколаєва, Харкова, Дубно та інших храмів України.

На міжнародних виставках дзвони досліджувались на якість звучання і здобули при цьому найвищі відзнак.

Про наміри страйку співробітники ливарного заводу заздалегідь повідомили керівництво підприємства Головна вимога ливарників – збільшення заробітної плати. Люди жаліються, що отриманої зарплати при теперішніх цінах на “комуналку” не завжди вистачає, а потрібно ще ж і сім’ї годувати. Акція протесту на підприємстві триває.

DSC_6152

“Приходить начальство і питає, чому не виконуєте плану. Ми працюємо на старому обладненні, яке не ремонтувалося роками, востаннє заробітну плату підвищували у вересні минулого року – на 10 гривень. У працівників є маленькі діти. Нам це набридло”,- говорить працівник ливарного заводу.

DSC_6151

Виходить, план не виконаний і підвищення зарплат теж нема. Люди не хочуть захмарних заробітних плат, вони хочуть стабільності, адже премію, кажуть, керівництво регулює помісячно.

“Розцінки” для працівників ливарного, можливо, будуть збільшені. До них на розмову має вийти голова правління Ігор Чернявський. 

Як стало відомо, голова правління, який увесь день був у робочому кабінеті, нарешті вийшов до людей, що зібралися під заводом. Спілкування тривало близько 40-ка хвилин. До порозуміння так і не дійшли – Чернявський повідомив, що зарплат працівникам не підвищать.

Люди сподіваються, що керівництво таки прислухається до їхніх вимог – зарплата не змінюється з 2008-го року, хоч роботи прибавляється щоразу.

DSC_6149




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця