<

Часто на водопроводах у Нововолинську трапляються аварії: куди пішли 6 млн доларів на заміну труб і чому не міняють Озімчука?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 22.04.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
69
/ коментарів 13

Підприємство «Нововолинськводоканал» декілька разів на місяць повідомляє про аварії, яка трапляються на водопроводах в різних куточках міста. Попри те, що мешканці дивуються, чому досі тече в трубах іржава вода, так декому доводиться взагалі терпіти її відсутність.

У редакцію БУГу звернулася жителька Нововолинська зі скаргою на відсутність водопостачання. Тариф на воду підняли, а чистої води не дочекалися. Мало того – її часто взагалі відключають через аварії.

“Де ж обіцяні нові труби? Їх взагалі міняли? Здається мені, Озімчук казав, що будемо пити чисту воду та усунемо аварійні ситуації, які траплялися через старий водопровід. Куди пішли 6 млн доларів і скільки ще треба взяти із мешканців міста високими тарифами грошей, аби водопостачання стало дійсно якісним?”, – обурюється пані Олена.

На сторінці водоканалу у фейсбуці адміністрація часто повідомляє про аварійні ситуації та відсутність води. Повідомлень дійсно багато. Чому ж тоді вони є, якщо водопровід – новий?

Зазначимо, що з часів приходу нової місцевої влади, мало що змінилося у підходах в комунальній сфері. Так само не змінилося і керівництво водоконалу – ним досі керує Володимир Озімчук. Тарифи на воду ростуть через взятий кредит, але обіцяної чистої води нововолинці так і не отримали.

Що відомо про кредит від Світового банку?

«Цей кредит надається на 20 років. Перші п’ять років водоканал нічого не платитиме, але потім потрібно закласти цю суму у бюджет. Звичайно, постійно буде рости ціна на воду. Але мова йтиме про зовсім іншу якість», – розповідав у 2016 році директор водоканалу Володимир Озімчук.

У грудні 2020 року у Нововолинську завершили роботи з модернізації системи водопостачання. За кредитні кошти було зроблено 5-ть насосних станцій, 5 мільйонів пішли на водопровід. Загалом замінено 25 км головного водогону і 2 км з’єднань між ним.

11-го січня на засіданні виконавчого комітету затвердили нові тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. Аби віддати кредит світовому банку.

Нагадаємо також, що 18-го лютого члени виконкому визнали незадовільною роботу КП «Нововолинськводоканал». Зауважимо, що Озімчук керує підприємством роками, але під люстрацію нової влади не потрапив.

Мешканці Нововолинська продовжують обурюватися на якість води в соцмережах. Зауважують і про зруйновані дороги, які лишив водоканал після заміни труб.




коментарів: 13
  1. Ну,якщо він задовільняє владу-все залишиться як було… Наші люди терпеливо …і дурненькі.

  2. Мер як завжди обіцяв провести аудит де поділися 6 млн.$ = 170 млн. грн. та довести до відома Громади. Пройшло 4,5 місяця! Ні аудиту, ні грошей повернутих, ні зниження тарифів. А пориви, як були так і залишились. Треба ще брати кредити мільйонів з 10.

  3. У нас знов вода як квас, тиску немає. Зранку ще все було добре.
    ну блін вже реально це задовбало!!!)))

  4. Світовий банк виділив на покращення якості води гроші років 5 тому…у Володимирі в той час на вулиці Драгоманова поміняли труби на більший діаметр і зробили новий водогін до вулиць Бандери,стадіон,Річний…у нас не було нічого…а гроші пішли…тепер треба показати,що зроблено…то й піднімають тариф і списують на поломки…

    • Світовий банк? “На покращення”?!
      Та ті гади в Азії водойми висушують, шоб зробити ринок для продажі своєї кінченої кока-коли і іншої бутилочної води, а ви вірите в “покращення чогось там від світового банку”…
      Мені вас шкода!

  5. Там все працює на себе, своі фірми постачання необхідних матеріалів за хорошу ціну ,навіть без освіти займають посади ( за могорич або звязкі) – назову одну посаду ( керівник лабораторії ) щоб не говорили що бред.а ще списання коштів нібито був куплений пісок ще щось,та сама фігня і в нас в горгазі

  6. Люди то тєрпіли і балаболки в інтернеті. А за мільйони баксів не переживайте бо вірогідно давно пішли комусь “по назначєнію”

  7. Вам класно сидіти і пиздіти а ви ідіть туди і попрацюйте зробіть щось краще Ви здивуєтесь як при такій ситуації взагалі все ще працює.

  8. Міліони пішли) якщо і пішли то обленерго в карман за світло мілвона 4 по мінімуму треба платить в місяць водоканалу

  9. Старі труби тікі на металалом і можна продати більше нема куди, знаєте де їх можна продати дорожче? Пропонуйте а не треба постфактум по за спинами тикати як рука яка тикає на всі недоліки а сама ніби ідеальна хоча від того самого тіла.

  10. Взагалі спочатку зрозумійте що помінялм не всі труби а основні що їдуть від південного і північного водозабору тобто найбільші найдорожчі, тепер поступово міняють меньші розгалуженя що такби мовити по місту до домів безпосередньо підходять якім вже років і років коли їх замінять вода ще краще буде, хоча вона і так артезіанська я живу на мікрорайоні 1 вода хороша вже рідко коли буває їржава а коли і буває я знаю причину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер