<

Із Приватбанку вивели 110 мільярдів гривень – розслідування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 12.05.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Ці гроші перевели на рахунки фіктивних фірм, стверджують журналісти.

Журналісти програми  Схеми отримали доступ до підготовленого аудиторською фірмою Ernst & Young проекту аналізу фінансово-господарської діяльності Приватбанку.

Згідно з документом, аудитори виявили, що на 1 квітня 2015 року ризик неповернення кредитів вимірювався в сумі понад 82 млрд грн., а вже станом на 1 жовтня 2016 року цифра збільшилася до 139 млрд грн.

Приватбанк провів реструктуризацію кредитного портфеля і перевів заборгованість 170 попередніх позичальників на понад 30 нових, які стали винні банку більше 110 млрд грн. Однак перевіривши адреси реєстрації нових фірм, журналісти виявили, що вони фіктивні.

Наприклад, фірма Фіто-Пром Еволюшн, яка повинна Приватбанку майже 500 млн грн., орендує одну кімнату, у якій є лише два столи і кілька стільців.

Фірма Лекс грант заборгувала Приватбанку більше 4 млрд грн., вона зареєстрована у квартирі звичайного житлового будинку в Києві. Двері журналістам ніхто не відчинив. Сусідка розповіла, що давно там нікого не бачила.

У селищі Згурівка Київської області зареєстрований Юрій Понька – засновник і керівник фірми Тріумф 15, яка повинна повернути Приватбанку більше 4,3 млрд грн. Мати Поньки заявила, що син давно живе у Маріуполі.

До націоналізації бенефіціарними власниками Приватбанку були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які володіли більше 91,5% акцій. Решта акцій належала менеджменту на чолі з головою правління Олександром Дубілетом.

Всі вони відмовилися коментувати цю інформацію.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок