<

Вибори в ОТГ: У Старосіллі купують виборців, представляючись “Західним БУГом”, – спостерігач

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:08 | 18.12.2016 / Іваничі / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Вибори в Павлівській ОТГ відбуваються з порушеннями, спостерігачі фіксують спроби підкупити виборців. Проте в правоохоронні органи ніхто не звертається.

Деякі партії в останній тиждень виборчої кампанії намагалися будь-якими способами вплинути на виборців, не став виключенням для них і день голосування.

“Він просто кличе до себе людей, які приходять голосувати. Цей пан свою причетність до підкупу заперечує. Пояснює, що просто спілкується з односельчанами. Вочевидь, довго тут не був і тепер хоче зі всіма привітатися. Я попередив, що викличу поліцію, і він пішов. Відповів, що не боїться, бо він із “Західного БУГу” – розповідає спостерігач про чоловіка, котрий, з його слів, за галочку навпроти кандидата на голову ОТГ пропонував людям гроші прямо біля будинку культури, де проходить голосування.

Жителя Старосілля вдалося наздогнати журналістам інтернет-видання “БУГ”. Він повторно заперечив, що давав гроші односельчанам за голоси.

“Хто вам таке дурне говорив? Я прийшов, проголосував, зустрів чоловіка знайомого, не бачив його вже скільки часу і говорив там з ним. На, подивися, що я роздавав. Бачиш, це термос. То що я не маю права в селі своєму стати з кимось поговорити? А хто вам на мене таке сказав? Я зараз до нього підійду, що він там на мене бочку котить?, – прокоментував ситуацію чоловік.

Його дружина працює в іваничівській освіті і, подейкують, агітує людей по телефону за кого голосувати, через що вже мала неприємності. Висновків для себе, як видно, подружжя не зробило ніяких.

Масовий підкуп став особливістю цих виборів, підкреслюють спостерігачі. 200 гривень за голос – у таку суму оцінила одна з партій крісло голови Павлівської ОТГ. Суми, кажуть, піднімаються після того, як “партійці” впевнені остаточно, що голос віддали власне за їхнього кандидата.

Голоси почали скуповувати заздалегідь і відкрито – саме так зросла популярність однієї з партій. Не виключено, що кампанія підкупу істотно змінить результати голосування в Павлівській ОТГ.

Підкуп на виборах – це кримінальний злочин, але на це в Іваничівському районі не зважають. Здається, що людей, які постійно нарікають на владу та водночас продають свої голоси, не злякало б навіть кримінальне покарання із позбавленням участі у виборах на наступні десять років.

“Порушення, які ми виявляли, стосуються видання бюлетенів без паспорту, тобто, без документу, який посвідчує особу. Інцидентів з підкупами виборців не спостерігали, проте видно якусь дивну поведінку членів комісії, які постійно кудись ходять та кидають один на одного підозрілі погляди з прихованим підтекстом, – повідомляють спостерігачі “Опори”, що прибули у Павлівку.

Якщо порівнювати виборчу кампанію 2015 року (місцеві вибори) з виборами до ОТГ, то помітно, що спільним для цих процесів є пряме використання адміністративного ресурсу.

Журналісти “БУГу” зафіксували також порушення правил виборчої агітації. Бігборди до дня виборів так і не зняли.

Інтернет-видання “БУГ” звертається до виборців: не продавайте свої голоси та не купуйтеся на дешеві обіцянки осіб, які торгують нашим майбутнім, прикриваючи свої нікчемні наміри “Західним БУГом” (адже відомо, що у Іваничівському районі так називають саме наш інтернет-ресурс).

Ми працюємо чесно та відкрито. Слідкуйте за виборами на нашому сайті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер