<

У селі Поромівської громади розпочали будівництво мережі водопостачання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:32 | 28.12.2017 / Іваничі / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У селі Поромів розпочався проект з будівництва водопровідної мережі на вулицях Центральна і Сонячна. Працівники ТзОВ “Західбудпром” копають канали та прокладають новітні труби для забезпечення жителів водою.

Мешканці Поромівської ОТГ давно говорять про проблеми з водою, яка зникає з колодязів. У зв’язку з будівництвом шахти №10 в навколишніх селах падає рівень грунтових вод, адже при будівництві копальні у проектах не було передбачено жодних природоохоронних заходів.

Одночасно з шахтою №10 “Нововолинська” будувався водогін у селах, які територіально наближені до копальні, однак це будівництво так і не було доведене до кінця. Незавершена водопровідна мережа – наслідок безвідповідальності та байдужості до долі людей, які живуть поблизу шахт, вважають мешканці ОТГ.

“Коли колгосп ще існував, у Поромові на вулиці Тимовського був водогін, але він вийшов з ладу. При будівництві шахти став падати рівень грунтових вод і в криницях почала зникати вода. У свердловинах вона неякісна, тому відсутність нормальної питтєвої води для жителів стала проблемою №1. На даний момент для того, щоб провести воду у всьому селі, потрібно біля 7-ми мільйонів гривень, яких, на жаль, у нас поки немає. Проте ми зробили перший крок – сьогодні почали прокладати труби на одній з вулиць”, – розповів голова Поромівської ОТГ Євгеній Недищук.

Роботи з будівництва водопровідної мережі проводить ТзОВ “Західбудпром” (м. Нововолинськ), вартість проекту становить 1 мільйон 495 тисяч гривень.

Фото з мережі Фейсбук




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок