<

Службове підроблення: голова Поромівської ОТГ Недищук прокоментував порушення ним закону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 31.01.2018 / Іваничі / /
Перегляди
4
/ коментарів 10

Голова Поромівської об’єднаної територіальної громади Євгеній Недищук, якого звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення через службове підроблення документів, прокоментував, чому вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості.

Як повідомляв “БУГ”, посадовець, знаючи, що роботи щодо капітального ремонту системи водопостачання в селі Поромів Іваничівського району не виконані, перерахував підряднику майже 700 тисяч гривень бюджетних коштів.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні про службове підроблення прокуратура скерувала до суду, голову об’єднаної територіальної громади і керівника підприємства обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.

Голова Поромівської ОТГ пояснив “БУГу”, через які причини не вдалося вчасно завершити будівництво водогону та чому він порушив закон.

“Ми не отримали усіх коштів. Держава дає гроші 27-го грудня, а перевірка приїздить 28-го. А будувати коли? Я розумію, що за 24 години можна закупити якісь матеріали, але водогін за день явно не побудуєш.

Від початку кошти мали бути спрямовані на інфраструктуру, планували закупити сміттєвоз і екскаватор. В області погодили, проте згодом передумали й сказали переробляти проект. Часу, звісно, лишалось обмаль.

І почалося – стали переробляти проект під водогін. Коли документи були готові, підрядник відмовився виконувати роботи. Проте зголосився інший і люди стали працювати.

У області всі “вболівали” за освоєння коштів. Я поїхав в Луцьк та повідомив, що не встигаємо завершити будівництво буквально в декілька днів. Попередив, що беру на себе таку відповідальність… Це було 26-го грудня, гроші будівельній компанії перерахували 27-го, а 28-го в мене вже була перевірка.

Так, робота не була вчасно зроблена, але не через голову ОТГ, а тому що на це були інші причини, як бачите. Держава шкоди не отримала, ніхто не вкрав ні копійки, роботи з будівництва завершені. Лишилося після робіт порядок навести, грейдер уже замовили.

Іноді для того, щоб кошти лишилися в громаді, треба жертвувати репутацією,” – відзначив Євгеній Недищук.




коментарів: 10
  1. Правильно зробив, в нашій державі все роблять через Д. У. П. У. Придумали щось, поки все затвердили ціни (гривня\ долар) підлялися, а тоді вже як вийде. Не має бажання робити щось для людей, є тільки ,бурхлива імітація роботи держ. Службовців. А який в нього інший варіант?. Головне людям зробив роботу, а не роздирібанив..

  2. МОЛОДЕЦЬ !!!
    Тепер в селі Поромів в людей чиста вода (мрія та задумка колишнього сільського голови Завгороднього Л.Ю.) збулась.
    Щаст’я що з Коптюком не зв’язався. А то в Нововолинську мільйони через “Сантехмонтаж” пройшли. Ні нормальних доріг, ні чистої води.
    Отримав Коптюк на благоустрій скверу Ветеранів у центрі Нововолинська (де базарчик і стадіон) майже 300 тисяч гривень. Ні тротуарів, ні скверу, ні грошей. Та й часу було вдосталь. І Сапожнікова ні хто не перевіряє. Вже мовчимо за тепломережі по Маяковського.

  3. Приїдьте в Поромів і напийтеся “чистої” води з котлованів, де колись мають бути труби на воду і зрозумієте ці казочки про “нещасного” глову ОТГ.

  4. Молодець,Евген Микитович,стараетесь для людей,а тут палки в колеса ставлять але я впевнена все буде добре,перемога за вами!!!!

  5. А в чому підроблення ?????????????? В тому що встиг використати кошти і довести роботи до кінця ?????? ПОВАГА І ШАНА ЙОМУ !!!!!!! Таке враження, що ті що давали кошти і ті що прийшли перевіряти в злочинному зговорі !!!!!!!!!!!

  6. А чому без тендера визначили переможця, і розказують історії які вони молодці

  7. А скажіть пане Борисович чи нововолинців так сильно потрібен був той біг_бен з 4ма лавочками за 135000гривень

  8. Води! не знати коли буде… А ось дороги вже нема!!!
    За таку суму можна було на ціле село в кожну хату пробурити колонку та з насосом!
    Та як може той,якій живе в місті переживати за село?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця