<

П’яний чоловік повідомив на 102 про злочин, щоб поліцейські підвезли його до Іванич

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:19 | 25.11.2019 / Іваничі / /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Мешканець села Радовичі Іваничівського району повідомив про крадіжку свого велосипеда, однак виклик виявився хибним.

Про це повідомляє Іваничівське відділення поліції на сторінці фейсбук.

Перебуваючи у нетверезому стані, чоловік звернувся до поліції по факту крадіжки велосипеда – ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України, який, як виявилось у подальшому, ніким викрадений не був.

Слідчими Іваничівського відділення поліції порушено кримінальні провадження за ч.1 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч.1 ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України 

Вказаний громадянин викликав поліцію для того, щоб із правоохоронцями під’їхати до Іванич, скориставшись при цьому нарядом поліції в особистих потребах, під виглядом повідомлення про кримінальне правопорушення.

Поліція наголошує, що за безпідставне звернення до правоохоронних органів із подальшим завідомо неправдивим повідомленням про вчинення злочину, надання неправдивих свідчень у рамках кримінального провадження, передбачає притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 383 та ст. 384 ККУ.

Покарання за вказані злочини передбачене у вигляді виправних робіт до двох років, арешту до 6 місяців, або обмеження волі від двох до п’яти років чи позбавлення волі на той самий строк.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер