<

Допомога ЗСУ: в Іваничах випускниці намалювали ще одну картину з рускім кораблем і розіграли її в благодійній лотереї

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:10 | 18.07.2022 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
880
/ Коментарі відсутні

В Іваничах випускники, які на шкільному подвір’ї ліцею №1 намалювали картину з рускім кораблем, організували благодійну лотерею, під час якої зібрали для ЗСУ більше 7 тисяч гривень.

Нагадаємо, випускники намалювали на подвір’ї біля Іваничівського ліцею №1 сучасний патріотичний малюнок про рускій корабель, а дирекція звеліла його знищити. Пізніше талановиті діти відновили цю ж картину на стенді, спеціально для ярмарку, який організовували в Іваничах. Потім вона брала участь у благодійному марафоні в Павлівці.

Та на цьому талановиті, а основне, не байдужі випускниці Ірина Вовчук, Діана Шкарадюк, Анастасія Бучко та Анна Гура не зупинилися. Вони вирішили намалювати ще одну картину – ідентичну тій, яка зараз бере участь у благодійних заходах, і розіграти її.

Дівчата запропонували усім охочим за сто гривень придбати будь-який номер від 1 до 100. А потім за допомогою спеціальної комп’ютерної програми в онлайн режимі обрали один з них – переможний. І та людина, яка купила цю цифру, – виграла картину з рускім кораблем.

Одна з художниць Діана Шкарадюк у коментарі БУГу зазначила, що список учасників лотереї довелося збільшити. Їх зареєструвалося 106. Останні – майже одночасно зробили внески за участь.

“Для лотереї ми вирішили намалювати таку ж саму картину, як і попередні, але меншого розміру. Це для того, щоб переможцю зручніше було розмістити її в себе вдома. Малювали картину три години. А потім у нашій групі, що у фейсбуці, розмістили оголошення і запропонували усім охочим взяти участь у благодійному розіграші. Деякі люди брали декілька номерків, аби збільшити свої шанси на перемогу.

Ми до усіх учасників писали і запитувалися їхні вподобання щодо бажаної цифри. І враховували їхні бажання. Хоча були й такі, які казали, щоб ми самостійно вибрали для них номер. У нас навіть було більше претендентів на перемогу. Не 100, а 106. Адже останні шість людей майже одночасно скинули гроші за участь в розіграші. Лотерея тривала два тижні”, – розповіла Діана.

Випускниця тішиться, що картина, яку вона намалювала разом з однокласниками, прославилась на всю Україну і стала своєрідною візитівкою Іванич. Хоча дівчина зізнається, що знищення малюнка на подвір’ї ліцею №1 її дуже засмутив.

До слова, в селищі цю картину називають “маркою Іванич”.

У лотереї переміг учасник з Луцької громади – О. С. Курило. Він – не місцевий. І випускниці з ним особисто не знайомі. Чоловік випадково побачив у соцмережах оголошення про розіграш картини, взяв участь і переміг. Виграну картину йому відправлять Новою поштою. І ця картина, за словами Діани, теж візьме участь у благодійному ярмарку, який незабаром має відбутися поблизу Луцька.

Загалом, завдяки цій лотереї, дівчатам вдалося зібрати понад 10 тисяч гривень. З них 7 тисяч 25 гривень перерахували на допомогу бійцям на передовій. Їх передали волонтеру Ігорю Маковському, який регулярно возить військовим допомогу з усім необхідним. Решта коштів пішли на компенсацію дороговартісних матеріалів, необхідних для малювання картини.

Діана запевнила, що вони й надалі планують проводити такі ж розіграші, аби допомагати військовим. І звісно, малювати нові картини. Адже тільки об’єднавшись і ставши міцним, надійним тилом для бійців, можна знищити рашистів і здобути омріяну перемогу.

Випускниця прагне, аби молодь активніше долучалася до благодійності й допомагала армії. Адже зараз бути байдужими не можна, бо від внеску кожного з нас залежить майбутнє рідної країни.

Читайте також:

В Іваничах випускники, які на шкільному подвір’ї намалювали картину з рускім кораблем, передали для ЗСУ 7 тисяч гривень

«Разом до перемоги»: в Іваничах на благодійному ярмарку для ЗСУ зібрали понад 57 тисяч гривень

Концерт, ярмарок, змагання та розваги й аніматори для дітей: в Павлівці відбувся благодійний марафон. Фоторепортаж




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця