<
Віктор Мартиненко

Єпископат УПЦ на збіговиську в країні-агресорі: про яку віру ви можете говорити, ви ж на балу у сатани

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:08 | 25.07.2022 / Погляд / /
1517
/ Коментарі відсутні

2014 рік. Збіговисько у москві з нагоди чергової річниці гундяєва. Також є свіжі фото: єрарх УПЦ МП, так званий «митрополит Івано-Франківський і Коломийський» Серафим (Залізницький), відвідав країну-агресора, щоб помолитись з московськими єрархами та патріархом Російської Православної Церкви Кірілом.

В стрічці зустрів цей колаж. Промовиста картинка. Правдива. Згадується євангельське: “Приідетъ час, да всякъ іже убіетъ вы, мнится службу совершати Богові” (Настає час, коли кожен, хто вб’є вас, думатиме, що службу складає Богові).

У мене з тим фото свої спогади. Та фотографія не цьогорічна, то з 2014 року. Збіговисько з нагоди чергової річниці гундяєва. Є на тому фото і мій колишній архієрей.

Познайомилися ми, як той ще був ієродияконом. Приятелювали, дружили можна сказати. Спілкувалися, разом працювали і відпочивали. Він вперше з єпископів МП служив панахиду на могилах УПА і не боявся згадувати дядька-бандерівця. Співали разом повстанських пісень…Непоганий же чоловік. Не дурний, веселий. У спілкуванні простий. Зикіну так прикольно копіював.

А тут, як затьмарилося щось. 2014 рік. Вже Крим забрали, увійшли на Донбас. Почалася війна.

– Поїду, – каже – в Москву.

– Ніхто з наших не їде, – кажу йому, – не Симеон не Никодим.

– А я поїду!

От з того лютого я пішов з посади єпархіального прессекретаря. І фотку цю пам’ятаю: “Єпископат УПЦ на збіговиську в країні-агресорі”.І нічого їм за те не було. Бо не на часі. Бо СБУ своя. Начальники у вівтарі стоять. З міністрами бухаємо. А народ всеодно в церкви прийде. І попи мовчатимуть…Зараз інші їздять.

Є свіжі фотографії. Теж огидно від них на душі. Бо особисто знаю кількох. Один навіть однокурсник. Стоїть там один, що носить титул “Івано-Франківський і Коломийський”. Ага, досі вважається Франківським архієреєм. Ніхто його досі не почислив заштат.

– Ой, у нас ганєнія в Іванафранковскє! Ось, подивіться, отці-браття з МП, – то ВАШІ діючі єпископи там стоять.

Вам кинули кістку 27 травня, ви її гризіть, а вони де були там і будуть.

Бо “ідеже сокровище ваше, тамо і сердце ваше будетъ”…”Мнится службу совершати Богові”… Хрестяться, цяцьками своїми один перед одним випєндрюються. Про яку віру ви можете говорити, бляді? Ви ж на балу у сатани!

Моргенштерн з трьома шістками на лобі виявився більш моральним ніж ви! Атеїст Нєвзоров свідчить правду, а ви підтанцьовуєте дияволу! Гламурні інстаргамерши і телеведучі, не боячись переслідувань і арештів, свідчать правду, а бородаті діди, що звуть себе монахами, християнські єпископи, які по сану своєму мали б свідчити істину сильним світу цього – співають осанну Нерону!

“І ви­гукнув він сильно, гучним голосом, кажучи: упав, упав Вавилон, велика блудниця; він зробився житлом бісів і пристановищем усякому нечистому духові, пристановищем усякому не­чистому й огидному птахові; бо лютим вином блудодіяння свого вона напо­їла всі на­роди, і царі земні любо­діяли з нею, і купці земні розбага­тіли від великих розкошів її.” (Апокаліпсис 18,2)

Автор: священник Віктор Мартиненко у фейсбуці

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...