<
Тетяна Кукоба

Влада Литовезької громади критику не сприймає, тож проведу коротку екскурсію про результати сесії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:04 | 11.02.2023 / Погляд / /
646
/ 1 коментар

10-го лютого пройшло чергове пленарне засідання Литовезької сільської ради. В країні війна: жорстока і безжальна…. Не хотіла б забивати голови людей побутом… Але цей побут стосується кожного жителя громади. Критику наша влада не сприймає, на офіційній сторінці Литовезької громади в фейсбук я заблокована, значить пишу у себе… І так….

Вирішили багато питань, прийняли багато рішень, заслухали звіти. Проведу вам маленьку екскурсію по сесії.

Я, до речі, у нас у раді депутат в опозиції, так вийшло. Але якщо рішення, які приймаються, не суперечать моїй совісті і правді, я завжди підтримую.

Звіт по бюджету більше стосувався видатків, а видатки майже усі ідуть на захищені статті (це зарплати). Розвиток культури, розвиток молоді і спорту – нуль.

Немає коштів, чекаємо, що Шахта 9 дасть. Добре що хоч підприємство буде ще рік працювати, хоча хотілось щоб не на рік. Будем надіятись на краще. По бюджету ще буде виділено 900 000 тис. на закінчення ремонту цнапу, 5 мільйонів не вистачило.

Найбільше обурив звіт комунального підприємства. Знаю, що ніхто його не читав, тому в кінці додам скріни. Комунальне в нас у раді було створене, щоб навести порядок по громаді: вивозити сміття,благоустрій вулиць і сіл. А тут іде просто заробляння грошей та ще не звітування про фінанси в той час, як ми з ради виділяєм кошти на їхні зарплати, благоустрій і інше…

Це в сумі більше 700 000 тис грн. Продаж дров по 1000 тис за 1м. куб. Та Ок.. Але коли ви учасникам бойових дій також везете за таку ціну, то не Ок.

В нас у 2021 році була прийнята програма по допомозі учасникам бойових дій, яка на жаль не діє і не буде діяти,бо немає грошей. Закладати гроші на цю програму ніхто не збирається, можливо бо нікого особисто з депутатів це не стосується. Як сказав староста: “Вони мають пільги на дрова і на газ. А ще скільки воює, що ми маєм усім помагати? Одним поможем інші прийдуть і скажуть що ми теж хочемо”.

Ще в 2021 році боролась за ці неправомірні виділення землі, за більшу увагу до наших захисників. Що сказала голова громади: “Ну ми ж сім’ям загиблих завезли дрова безкоштовно”. Я думаю таких безкоштовних дров не потрібно ні одній родині.

А один депутат сказав: “Комунальне має заробляти”. Та будь ласка заробляйте, самі себе утримуйте, а не чекайте гроші з ради. Мають в оренді землю 7 га. Скільки зібрано, скільки продано, хто контролює це все? Директор не надала відповіді на це питання, та і не надасть. А якщо напишу запит,як сказала голова,то цифри будуть, здогадуєтесь які.

Комунальне хоче взяти в оренду ділянку під Шахта №7. Та в принципі Ок, якщо самі будуть продавати породу і буде від цього користь громаді, але є одне “але”… В цьому рішенні є пункт, щоб комунальне зробило оцінку породного відвалу?

В той же час як в 2021 році прийняли рішення передати породний відвал сесюку. А тепер будем оцінювати? Мною було запропоновано відмінити перше рішення по сесюку, перенести це рішення на наступну сесію. На мою думку, це правильно, бо породний відвал був переданий безоплатно. Мене підтримали тільки двоє депутатів.

І ще нюанс, комунальне має платити в раду оренду за землю, в той же час як сама Рада виділяє кошти їм на існування. Ми дамо вам кошти, щоб ви заплатили нам за оренду. Замкнуте коло….

Узбіччя не обкошені, в Заболотцях зарослі, корчі навкруг, але все чудово. Надіюсь, коли буде людина від комунального в нашому старостинсткому окрузі, ситуація зміниться на краще.

Було питання надати невитребувані паї в користування агрофірмі “Луга Нова”. Близько 60 га під 7% річних. В той же час коли Луга по Заболотцях обділила своїх пайовиків і заплатила тільки по 10700 за пай, а Мишів, Древені в інші села по 14500. Були зібрані підписи, щоб платили однаково, сказали що по Заболотцях середній пай 1,8га, ця інформація невірна, бо середній по Заболотцях 2,4.

Була винесена пропозиція щоб вони платили максимально 12%. Рішення має бути на наступну сесію. Зрозуміла тільки одне, що голова сприяє, щоб викорінити фермерів-одноосібників, дрібні фермерські господарства, і щоб земля перейшла у руки олігархів.

Про звіт голови, коротко – це звіт громади в цілому і 80% робота жителів. Та і підтверджене фото підтримки звіту на офіційній сторінці ради. Моя думка може відрізнятись від думки інших і це нормально. Всі рішення на користь громади і розвиток я підтримую.

Не можу переказати усе пленарне засідання, але це все, що написала, правда і у мене 20 чоловік було свідків. Хоча як сказав мені один чоловік: “Кому твоя правда потрібна?”.

Зараз головне дочекатися Перемоги і повернення наших захисників додому живих і здорових. Слава Україні! Героям Слава!

Джерелом для рубрики став допис депутатки Литовезької громади Тетяни Кукоби у фейсбуці

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
один коментар
  1. Це дуже нормально, коли людина відстоює Божу правду. А вона там, без сумніву (у висновках місцевої депутатки), є. Проте, в діях сільської владної адміністрації Литовежської ОТГ такої не спостерігається. Вона, місцева влада, тонко відчуває настрої членів громади: боягузливі, байдужі, підлабузницькі… – ніякі. Все через це. Отож, на конструктивну роботу чиновників не надійтеся.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...