<
Андрій Бадзюнь

Ситуація, що склалася в Іваничівському районі, виходить за рамки здорового глузду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:59 | 28.01.2019 / Погляд / /
4
/ коментарі 2

З «подачі» голови Волинської ОДА Олександра Савченка, слідчими відділення місцевої поліції проводяться допити депутатів районної ради, працівників виконавчого апарату. Чи не щодня з початку року депутати та працівника виконавчого апарату дають пояснення, свідчення. А причина проста – рішення районної ради «Про висловлення недовіри голові РДА Л.Кревській».

Не можу стояти осторонь подій, що розвиваються навколо депутатського корпусу та виконавчого апарату ради. Ситуація, що склалась у районі, особливо в останній місяць, виходить за рамки здорового глузду. 

Схоже, Олександр Савченко нагнітає розвиток цих подій. Адже саме він написав листа на ім’я начальника ГУ Нацполіції у Волинській області, аби знайти підстави визнати рішення депутатів про недовіру голові РДА незаконним. Та законне воно, ЗАКОННЕ, вмотивоване і обгрунтоване. Адже таке рішення приймається уже вдруге депутатським корпусом, і викликане воно неадекватною поведінкою самої Кревської. Мало того, що чиновниця дозволяє собі обзивати депутатів райради лайливими та образливими словами, вона, як вважають ці ж депутати, демонструє цілковиту бездарність і бездіяльність щодо виконання делегованих районною радою повноважень.

На жаль, чиновниця зовсім не вболіває за Іваничівський район і його жителів, залучення інвестицій, створення нових робочих місць, а лише займається самопіаром. Головне, як вона каже: «картинка», де обов’язково має бути Кревська. Вона не гребує сама телефонувати депутатам районної ради перед сесією і в ультимативній формі «радить»: або ж не з’являтися на засідання сесії взагалі, або ж голосувати за ті чи інші рішення, лише за її особистою вказівкою.

Тим самим вона вчиняє тиск на депутатів і намагається вплинути на хід голосування. Хоча, згідно із Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», ніхто не має права в будь-якій формі впливати на депутата та членів його сім’ї. Але ситуація, що склалася, свідчить про протилежне. І виклики на допити депутатів та працівників виконавчого апарату ради – не що інше, як посилення тиску на депутатів, тепер уже – із залученням працівників правоохоронних органів.

У зв’язку з цим, вимагаю від голови Волинської ОДА вжити заходів щодо припинення тиску на орган місцевого самоврядування і не займатися, простими словами кажучи, дрібним шантажем та не шукати порушень там, де їх немає, а поважати право депутатів органу місцевого самоврядування мати власну думку і чітко дотримуватись Законів України, у даному випадку – ст. 118 Конституції України.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 2
  1. За які заслуги взагалі нам прислали цю бездарь? Чим ми так завинили перед порохом?

  2. Цікаво, а скільки інвестицій залучив в район сам голова районної ради, в минулому – голова тої ж райдержадміністрації??? Скільки було створено підприємств,нових робочих місць??? А ніскільки!!! Але саме краще прикриватися такими склоками, бо ж район просто “мертвий”. Уряд дав шанс щось виправити, шляхом адмінреформи, але ж та нещасна “свобода” і тут нагадила. Об’єднали ті сільські ради на сміх людям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наталія Тарковська
30.04.2024
Під час розмов з цивільними я чую, як люди в селі ховаються від оборони своєї держави, як хваляться тим, що «краще живий ...
Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...