<
Семен Семенченко

П’ять років тому відбувся перший бій між українським партизанським загоном і підрозділом російських найманців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:10 | 24.05.2019 / Погляд / /
4
/ Коментарі відсутні

П’ять років тому, вранці, під Карлівкой (Донецька область), переміщаючись колоною з легкових авто і мікроавтобусів, взвод батальйону “Донбас” (25 осіб) потрапив в засідку російських найманців з “батальйону Восток” (100 осіб).

Озброєння.
Батальйон “Донбас” – мав легку стрілецьку зброю (автомат у кожного другого), РГД, 1 снайперська гвинтівка. Російські найманці “батальйону Восток” – легку стрілецьку зброю, важке озброєння (великокаліберні кулемети і гранатомети), три БТР, група з декількох снайперів.

Склад.
Батальйон “Донбас”: добровольці (80% – жителі Донецької області).
“Батальйон Восток” – 80% жителів не Донбасу (чеченські бойовики, колишня кримська Альфа, колишній кримський Беркут), 20% – т.зв. ДНР.

Втрати.
Батальйон “Донбас” – загинуло 5 осіб.
“Батальйон Восток” – загинуло 15 осіб.

Список загиблих героїв батальйону “Донбас”:

1. Позивний “Дід” – м.Макіївка Донецької області. 60 років, пенсіонер. Був важко поранений. Відстрілювався до останнього патрона. Останнє повідомлення від нього було про те, що залишилося 2 гранати і до нього підходять чеченці. Був розстріляв при спробі самопідриву. Знищив 2 найманців.

2. Позивний “Федір” – м Донецьк, 38 років, підприємець. Будучи заблокований в будівлі, відстрілювався до останнього патрона. За наказом командира відділення залишив бронежилет товаришам, виповз з будівлі під гарантії надання медичної допомоги. Порушивши дане слово офіцера, найманець з колишнього кримського Беркута розстріляв беззбройного пораненого. Федір до цього знищив 2-х терористів, поранив 2-х.

3. Позивний “Рейдер” – 36 років, м Артемівськ (Бахмут), Київ, програміст. Знищив 1-го терориста. Будучи тяжко поранений, відмовився здаватися. Був розстріляний з підствольних гранатометів.

4. Позивний “Рябий” – 33 роки, донеччанин. Знищив 1 терориста. Героїчно бився, прикриваючи відхід товаришів, отримав важке поранення. Виповз через болото до своїх. Зберіг особисту зброю. Помер в лікарні.

5. Позивний “Матвій” – 61 рік, військовий пенсіонер, колишній начальник прикордонної застави, майор у відставці. Командир штурмової групи в Карлівці. Прикриваючи відхід товаришів, завдав значної шкоди живій силі противника, затримавши просування бронетехніки. Загинув в бою.

В ході бою до “Востоку” неодноразово підвозять підкріплення з Донецька. Кількість бойовиків було доведено до 300 осіб. Легко збройне громадянське ополчення жителів Донецької області – батальйон “Донбас”, без будь-якої підтримки з боку держструктур, завдав значної шкоди збройним до зубів підрозділу російських найманців. Була реальна можливість знищення всього угруповання при нанесенні удару з повітря або надсилання бронетехніки з боку сил АТО. Найближчий український блокпост знаходився в декількох кілометрах від Карлівки. Однак, не дивлячись на численні обіцянки надіслати БТРи, надіслати снайперів, вислати вертушки – за 4,5 години поки йшов бій цього зроблено не було.

Розпочався другий етап війни. Цей Бій сколихнув всю країну. До цього проводилися локальні спецоперації і, далеко не завжди успішно. Саме після Карлівки почалися наступальні операції української армії. Ми почали звільняти свої міста

Герої не вмирають!

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наталія Тарковська
30.04.2024
Під час розмов з цивільними я чую, як люди в селі ховаються від оборони своєї держави, як хваляться тим, що «краще живий ...
Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...