<
Тетяна Грицюк

Крик душі й біль від байдужості: військовим зараз допомагає все менше і менше людей

08:12 | 6.10.2023 / Погляд / /
3626
/ коментарів 5

Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути.

Так зараз не легко всі думки до купи скласти. Голова обертом йде. Все частіше вглядаюся в небеса, розмовляю, плачу, бо воно заповнене близькими і знайомими людьми. Скільки там в безліченних кілометрах є наших Янголів.

Ви спитаєтеся, чи я втомилася? Відповім. Не маю часу для втоми! Треба бігти, робити, виконувати запити військових. Не здавайтеся і ви! Не шукайте собі виправдання! Ви маєте тисячі можливостей наблизити Перемогу! Потрібно тільки захотіти. Бо війна стосується не тількі військових і волонтерів! Повинні всі допомагати.

Сьогодні я розумію, тих небайдужих людей – волонтерів, які припинили діяльність. Адже достукатися до людей важко. Я часто чую відповіді, такі як: школа, садок, будівництво, ремонт, в нас із зарплати відраховують відсотки, а ми донатили того року, чи того місяця, цього не бачимо необхідності, армія укомплектована, або найпоширеніший варіант це: чого ви вчепилися до простих людей, ідіть до багачів, депутатів та Верховної Ради, а військовим зарплати платять. І доки я це все слухаю, воїни гинуть, гине цвіт нації, гинуть найкращі сини і доньки України.

Я звертаюся до простих людей, які сьогодні ще готові чути, які розуміють, що війна триває і вбивають найкращих синів і дочок України. Звертаюся до людей різних професій і статусів, які усвідомлюють чітко: Україна розпочинається з тебе!

Дивлюсь, скількі багато людей в мене є в друзях, а допомагають одні й ті самі люди. Деякі, думаю, просто так, спостерігають за тобою. Але ми всіх бачимо, хто допомагав і допомагає від початку війни. Зі своїх друзів, наприклад, знаю кожного, хто допомагав і допомагає при кожному нашому зверненні.

Тому ще не пізно робити добрі справи! Подай свою руку допомоги! Сьогодні я низько дякую кожній людині за гривню допомоги! За будь-яку допомогу дякую!

У нас багато прекрасних волонтерів, станьте для них опорою, підтримуйте їх, бо саме ці люди найближчі до фронту, до розмов і прохань з нашими військовими.

Ви знаєте, хто зараз часто допомагає нам? Ті, хто носить найстрашніший статус – родина Загиблого Героя України. Ті, хто втратив, хто чекає, хто усвідомив, що можна жити скромніше, але в мирі. Ті, хто віддав найдорожче.

Побувавши в лікарні, серце карається від болю. Молоді, красиві хлопці залишилися без рук, без ніг.

Тому задумайся на секунду, скількі ти маєш можливостей з руками й ногами робити добрі справи.

Ненависть люта до ворога! Це наша Україна і ми обов’язково його проженемо!

Джерелом для публікації став пост на фейсбук-сторінці  волонтерки Тетяни Грицюк

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 5
  1. Пані Тетяно-найбільше демотивує людей безкарність зе-шобли,резніков тому якравий приклад! Так і серед війькових далеко не усі ангели.Мій знайомий розповідав мені,що бухав із одним “штурмовиком тилу” у його гаражі,так там уввеь гараж був завалений війьковим крамом,конервами і т д!!!З його слів машину у гаражі прапор не ставив ,нема місця!!

      • Мій знайомий помер 2 місяця тому(доречі від горілки ,і імен ,адрес не називав),але справа не утім.А де наші правоохоронні органи,прокуратура ,СБУ,адже таких тиловвих щурів на наше невелике містечко ,на мою думку легко ,легко вирахувати!!!!

  2. Вася, не треба порівнювати тилового щура зі всіма військовими, з тими, хто дійсно воює і віддає життя і здоров’я.
    А за вам скажу так. Ви просто не хочете донатити, тому і видумуєте причини, щоб не допомогати.
    За себе. Доначу щомісяця. Починала з півтори тисячі. Починаючи з листопада минулого року щомісяця віддаю всю свою пенсію ( це 3600 грн.) плюс ще 500- 600 грн.
    Я, Вася, як і ви ненавиджу зе- шоблу. Однак не вважаю це причиною не донатити.
    Допомогая військовим ви, в тому числі, рятуєте і свою родину і сім’ю.

    • Пані Nina я назвав причини ,що демотивуть людей донатити,це не означає що ,цитую Вас -Ви просто не хочете донатити, тому і видумуєте причини, щоб не допомогати- .Після Притулиних сопутників допомагаю тільки адресно+здаю кожні 2 місяця кров військовим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...