<

Звірства в Бучі: назвали імена 10 російських військових, які катували мирних жителів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:19 | 29.04.2022 / Новини / /
Перегляди
298
/ Коментарі відсутні

Прокуратура встановила 10 військовослужбовців рф, причетних до катувань мирних українців у Бучі.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у фейсбуці.

“Їхню 64 окрему мотострілецьку бригаду сухопутних військ ЗС рф Путін відзначив присвоєнням почесного звання «гвардійської». Подяка від президента за «масовий героїзм», а мовою цивілізованого світу, за воєнні злочини, – це доказ того, що звірства у Бучі були завданням згори, з яким вони впоралися.

А головне – спільної відповідальності головнокомандувача за дії солдат”, – йдеться в повідомленні.

Венедіктова відзначила, що прокурори Бучанської окружної прокуратури присвоїли заслужені «звання» підозрюваних у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни першим 10 військовослужбовцям цієї бригади ЗС рф:

  • молодшому сержанту В’ячеславу Лаврентьєву
  • рядовому Григорію Наришкіну
  • рядовому Василю Князєву
  • єфрейтору Семену Мальцеву
  • рядовому Сергію Пєскарьову
  • рядовому Альберту Раднаєву
  • єфрейтору Михайлу Кашину
  • єфрейтору Андрію Бізяєву
  • єфрейтору Дмитру Сергієнку
  • сержанту Нікіті Акімову.

У досить короткі строки слідством встановлено, що під час окупації Бучі саме вони захоплювали у заручники беззбройних цивільних, морили їх голодом і спрагою, тримали їх на колінах із зв’язаними хомутами руками та заліпленими очима, знущались і били. В хід ішли кулаки і приклади.

У людей вибивали інформацію про розташування ЗСУ та тероборони, декого взагалі катували безпричинно. Російські військовослужбовці погрожували потерпілим вбивством і навіть імітували страту своїх бранців, стріляючи у їхньому напрямку.

“Маємо докази, що, звісно ж, і ці військовослужбовці першої в світі армії мародерів грабували місцеве населення, забираючи особисті речі і «трофейну» побутову техніку.

Роль і участь кожного з них в цих злочинах встановлена слідчим шляхом завдяки злагодженій і оперативній роботі прокурорів та поліцейських, а їхні особисті дані допомогли зібрати також журналісти «Слідство Інфо». Наразі ми перевіряємо цю десятку на причетність і до вбивств у Бучі”,- додала Ірина Венедіктова.

Якщо ви впізнаєте цих російських військовослужбовців і маєте свідчення про їх причетність до інших звірств – надсилайте докази на єдиний хаб або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75; Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06, наголошує генеральна прокурорка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя