<

«Звільняємо всіх обласних воєнкомів»: Зеленський провів засідання РНБО щодо результатів перевірки роботи ТЦК

14:39 | 11.08.2023 / Новини / /
Перегляди
1037
/ коментарів 6

Усіх обласних військкомів України звільняють. Рада національної безпеки та оборони України рекомендувала Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному призначити на посади керівників обласних військкоматів офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Про це повідомив Офіс президента, пише Громадське.

11-го серпня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського. Там, зокрема, обговорювали перевірки результати перевірки військкоматів.

Загалом уже 112 кримінальних проваджень відкрито щодо посадовців військкоматів, вручено 33 підозри військкомам обласних, міських та районних ТЦК, працівникам військово-лікарської комісії, іншим посадовцям.

Зеленський зазначив, що було вирішено звільнити всіх обласних військкомів.

«Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни — це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, — саме їм можна довірити цю систему комплектування», — сказав він.

Залужному радять призначати нових військкомів за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань і після проходження потенційними кандидатами перевірки СБУ.

Водночас Офісу Генпрокурора, Національному агентству з питань запобігань корупції (НАЗК) та Державному бюро розслідувань рекомендують вжити додаткових заходів щодо протидії корупції з-поміж посадовців Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Зеленський запевнив, що кожен військком, щодо якого є кримінальне провадження, нестиме відповідальність. Звільнені військкоми та інші посадовці, які мають погони, але щодо яких немає даних про злочини чи порушення, мають піти на фронт.

«Але підкреслюю: армія не є і ніколи не буде заміною кримінальному покаранню. Посадовці, які переплутали погони та вигоду, — точно під суд», — додав президент.

Він також анонсував засідання РНБО щодо роботи військово-лікарських комісій в Україні. Наразі триває перевірка та підготовка пропозицій.

«Зараз ця система працює негідно, як там ставляться до воїнів, до своїх завдань. Просто аморально […] Рішення теж будуть», — підсумував Зеленський.




коментарів: 6
  1. Ще конфіскуйте всі хабарі які вони нагребли відмазуючи від призову.В воєнкоматах повинні працювати люди які пройшли фронт ,а не шушвара приближена до влади .

  2. Диванний Експерт у вишиванці націонал-консерватор :

    Та просто дайте їм такі офіційні зарплати шоб їм не вигідно було брати хабарі і чітке поняття та розуміння того, що їм потім з тими нелегальними прибутками елементарно не буде куди сховатися, бо всесвітній міжнародний контроль обігу фінансів знайде їх і в офшорах. Вже не ті часи. То будуть цінувати і честь офіцера і свою роботу.. Ну, шось типу цього.. Можете придумати шось краще.. Наприклад повернути смертну кару, але на електричному стільці, це більш демократично ніж гільйотина або розстріл.

  3. В центрах мають працювати які мають опит бойових дій. Не знаю про остальних а в Новіку на свому місці! Він з начала АТО воював разом со мною і пацанами багато кого не має вживих кажу що Саню не чіпайте ми всіх повним

  4. Від перестановки доданків сума не міняється. Ну поміняють, і що це змінить? Вже в ТЦК вояків поміняли трохи, зараз там всі вмотивовані, пройшовші війну ганяють по вулицях за невмотивованими так само як попередньо ганяли щоб не піти на передок їх попередники. Що змінилось?

  5. І що куди вони тепер, дупи відсиділи, хабарів кишені набили то можна і на пенсію, рибу лапати?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок