<

Зупинили похорон і перекрили дорогу: у Луцьку рідні померлого бійця домоглися повторної експертизи тіла

12:05 | 15.07.2023 / Новини / /
Перегляди
1663
/ Коментарі відсутні

Тіло 42-річного військовослужбовця Андрія Коробка, чин похорону якого мав відбутися 14-го липня у Свято-Преображенському храмі міста Луцька, відправлять на повторну судово-медичну експертизу.

Про це Суспільному повідомила мати померлого бійця Зоя Коробко.

Зі слів матері, 10-го липня її син помер, 12-го липня військові прийшли і повідомили про смерть, за офіційним висновком судмедекспертизи – від серцевого нападу. Тіло захисника, каже матір, напередодні ввечері доставили до Луцька у морг, де жінка його опізнала.

Він був повністю голий, вимазаний повністю і весь в крові. Біля губи, біля носа, біля щоки. Кажу: чекайте, був розтин, я хочу подивитися. Не дали”, – говорить матір.

Матір каже: у смерть сина від серцевого нападу не вірить, бо він ніколи не скаржився на погане самопочуття. Вже у церкві Зоя Коробко побачила на тілі сина синці, на обличчі – залишки крові. Тому, за словами жінки, похорон рідні зупинили.

Зі слів речниці територіального центру комплектування Уляни Кравчук, розтин Андрія Коробка був проведений у місті Дніпро.

Родичі, колеги та сусіди родини, що прийшли на похорон, який скасували, нікуди не розходилися. Аби домогтися повторної судово-медичної експертизи, вони перекривали дорогу на вулиці Шевченка у Луцьку.

Після звернень рідних до церкви, де мали відспівувати Андрія Коробка, прийшла слідчо-оперативна група.

“Ми переговорили. Пішли на сторону родичів і повважали за необхідне направити на повторний розтин. Задля того, щоби розставити всі крапки над “і”, будуть внесені відомості в ЄДРР за ч.1 статті 115 ККУ. Поки що з відміткою “природня смерть”, тому що попередньо встановлено, що причиною смерті є гострий інфаркт міокарда. А після розтину вже буде прийняте кінцеве рішення”, – сказав начальник слідства Луцького райуправління поліції Аркадій Найдич.

З церкви тіло загиблого Андрія Коробка повезли у морг на проведення повторної судово-медичної експертизи. Коли відбудеться розтин – поки невідомо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер