<

ЗСУ звільнили село Благодатне на Донеччині

18:45 | 11.06.2023 / Новини / /
Перегляди
99
/ Коментарі відсутні

Військовослужбовці 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша у взаємодії з сусідніми підрозділами Сил оборони України звільнили село Благодатне Волноваського району Донецької області.

Про це повідомила пресслужба бригади.

«Окупанти опиралися до останнього, але не витримали натиску нестримних росомах», — зазначили у 68-й бригаді.

А ще там уточнили, що під час операції бійцям вдалося взяти в полон російських військових. Отримана від них інформація допоможе в подальшій деокупації територій, додали у бригаді.

Ситуація на Бахмутському напрямку

За даними Генштабу, там окупанти 10-го червня наступали в напрямку Білої Гори — успіху не мали. Також завдали авіаударів у районах населених пунктів Біла Гора, Диліївка, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Залізне та Північне.

Що передувало?

5 червня міністерство оборони рф заявило, що Україна почала «великомасштабний наступ» на п’яти ділянках фронту. Тоді російське командування запевняло, що українські війська своїх цілей нібито не досягли. Після цього заступниця міністра оборони України Ганна Маляр оголосила, що Сили оборони на деяких напрямках переходять до наступу.

А 9-го червня, як передає «Радіо Свобода», про початок українського контрнаступу заявив президент росії володимир путін. За його словами, українські війська нібито «не досягли своєї мети на жодній ділянці», але зберігають «наступальний потенціал».

Водночас аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що на межі Донецької та Запорізької областей Сили оборони досягли тактичних успіхів.

Також українське командування регулярно звітує про просування в районі Бахмута. Наприклад, 9 червня Сили оборони на Бахмутському напрямку просунулися на відстань до 1,4 кілометра, кажуть у ЗСУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок
19 Травня, Неділя