<

Золотий стіл путіна: дизайнер шестиметрового витвору розповів, коли створив його та скільки він коштує

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:40 | 29.04.2022 / Новини / /
Перегляди
525
/ Коментарі відсутні

У Кремлі путін зазвичай зустрічається зі світовими лідерами за шестиметровим столом. Ходили чутки, що золотий гігантський стіл, про який вже мережі ходять інтернет-меми, Путін використовує через панічний страх заразитися COVID-19.

Виконано стіл у найкращих традиціях «дорого-багато», і виявилося, що насправді стіл не був зроблений спеціально для зустрічей путіна з високопоставленими особами під час пандемії, повідомляє ТСН.

Стіл створив італійський підприємець Ренато Полонья ще 25 років тому. Італійській газеті Corriere він розповів, що його меблями обставлена ціла будівля в Кремлі. Ренато очолює компанію Cantu. Він побачив фото свого витвору ще під час зустрічі путіна з Макроном у лютому 2022 року.

«Я впізнав його, щойно побачив. Я пишаюся цим, завжди хвилююся, коли бачу, що моя робота перебуває на тлі чогось важливого. Я сподіваюся, що це принесе успіх проти війни», – сказав дизайнер.

Він розповів, що стіл шість метрів завдовжки та 2,60 м завширшки. Він виконаний із натурального дерева. Верхня частина – унікальна деталь, дуже складна у догляді, білий лак із профілями із сусального золота та прикрасами ручної роботи вгорі.

А також спростував чутки про те, що стіл спеціально придбали під час пандемії, щоб путін не турбувався, що хтось із його візаві зможе його заразити.

«Це може бути корисним для цієї мети, але, безумовно, довжина не має нічого спільного з пандемією. Я зробив цей стіл 25 років тому!» – каже дизайнер.

Полонья розповів, що цей стіл – мала частина всіх меблів, які він зробив на замовлення Кремля 1995-1997 років. Його меблі стоять і в президентській резиденції.

«Це було 7000 квадратних метрів на двох поверхах. Був цей великий зал зі знаменитої фотографії путіна та Макрона, а потім багато інших кімнат, включаючи Катерининський зал, де відбувалася одна із зустрічей G8 1997 року.

Це була повна робота під ключ. Меблі, підлога, буазер (оформлення дерев’яними панелями стін в архітектурі), всі корпуси освітлення, каміни, гіпсові стелі, мармурове оздоблення на стінах…» – розповідає дизайнер про свою роботу.

Скільки коштував саме цей стіл, він не пригадує, але на сьогодні така робота коштувала б приблизно 100 тисяч євро. Під час інтерв’ю дизайнера запитали, чи бачив він скільки фотоколажів було створено до цього столу, чи він читав коментарі до знімків у соцмережах.

«Так, справді, це смішно. Я бачив, що хтось перетворив його на гойдалку, геніально. Хтось ще поставив на нього жердини для приватного танцю. Вони навіть перетворили його на ковзанку для керлінгу. Наразі можна сказати, що це стіл, який розвиває творчі здібності», – каже Ренато.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя