<

Знущалися над полоненими українцями: правоохоронці ідентифікували 17 катів із «ДНР»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 18.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
268
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці ідентифікували 17 катів із так званого «МГБ ДНР» і «Калінінської виправної колонії №27» (Горлівка), що знущалися над полоненими людьми на території тимчасово окупованої Донеччини.

Про це 18-го липня повідомило МВС України.

“У 2014 році на території Донецькій області була створена терористична організація – так звана бананова республіка “ДНР”, а до її складу увійшли незаконні “Министерство государственной безопасности» «ДНР»” та “Калінінська виправна колонія №27″. Тобто каральні органи, метою яких було знищення українців”, – йдеться в повідомленні.

Щоб змусити зізнатися у шпигунстві та інших надуманих “злочинах”, людей заживо хоронили, імітували їх розстріл, погрожували катуванням і вбивством близьких родичів, дружин, дітей.

“Складність встановлення фігурантів полягала в тому, що під час катувань вони зазвичай ховали обличчя, ніколи не зверталися один до одного на ім’я лише – за позивними. Через це постраждалі часто не могли їх навіть впізнати.

Поліцейським вдалося ідентифікувати 17 осіб, які знущалися в катівнях над громадянами України. Серед них – представники місцевого криміналітету та колишні правоохоронці. Усі фігуранти підозрюються в державній зраді, участі в терористичній організації, жорстокому поводження з цивільним населенням та військовополоненими”, – вказав заступник начальника управління Головного слідчого управління Нацполіції Дмитро Шевчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота