<

Жителі будинку у Чернівцях, де перебуває дружина хворого на коронавірус, вимагають її госпіталізації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:14 | 3.03.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарів 6

3-го березня під будинком, де проживає та перебуває жінка, у чоловіка якої виявили коронавірус, зібралися місцеві мешканці з вимогою госпіталізувати її до лікарні.

Місцевим мешканцям не подобається, що жінка досі вдома, – повідомляє Канал 24, посилаючись на місцеві ЗМІ.

Зазначають, що сімейна пара 29-го лютого повернулася з Італії. Згодом чоловікові стало погано – його госпіталізували з симптомами застуди та пирхотою у горлі. 3-го березня лабораторні дослідження підтвердили наявність коронавірусної інфекції Covid-19 у чоловіка.

Додають, що у жінки хворого відсутні симптоми захворювання, тому її не забрали до лікарні. Нині вона перебуває на самоізоляції у власній квартирі. За словами Віктора Ляшка, з нею постійно контактує лікар і у випадку появи симптомів її одразу госпіталізують та проведуть усі необхідні аналізи.

Натомість 15 мешканців цього під’їзду зібралися під будинком, аби гучно обговорити ситуацію.

На місце події приїхав лікар з обласної клінічної лікарні. Відомо, що він пішов до квартири, де перебуває дружина хворого. 

На місце прибула секретарка Виконавчого комітету Антоніна Бабюк, аби заспокоїти людей.

Як зазначає видання Здоров’я 24, хворий – чоловік середнього віку. Він разом з дружиною подорожували літаком в Італію з Румунії й навпаки, а до України – на автомобілі. Близький контакт у нього був лише з дружиною. Після повернення з подорожі, за подружжям почали спостерігати, й 29-го лютого з’явилися перші симптоми, які потребували консультації в інфекційній лікарні.

“Приїхала бригада швидкої медичної допомоги, яка визначена для транспортування людей з підозрою на коронавірус. Його доставили до визначеної МОЗ лікарні. Під час медичного огляду зібрали біологічні матеріали, які відправили на тестування. 1 березня провели швидкі тести на грип типу А та В. Та забрали матеріали для тестування на коронавірус. Вчора я говорив, що є 4 випадки підозри, сьогодні одна з них підтвердилась”, – повідомив головний санепідеміологічний лікар Віктор Ляшко.

Він додав, що наразі МОЗ розпочали працювати з контактними особами. Їх не багато, місцевим епідеміологам про них відомо.  Головний санепідеміологічний лікар Віктор Ляшко“Система продемонструвала готовність до першого випадку. Ми працюємо у звичайному штатному режимі. Надалі вже є алгоритм, що ми будемо робити, якщо буде зафіксовано внутрішню передачу в країні”.

Ляшко додав, що захворювання чоловіка проходить в легкій формі, стан його стабільний та медичну допомогу можна було надавати вдома. Жінка хворого перебуває в самоізоляції. 




коментарів: 6
  1. дома в такі миті треба сидіти, а не шаритись там під її будинком, ібо паніка і стадні інстинкти швидше доведе до смерті ніж той цілий вірус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок