<

Житель Ратнівщини за ухилення від мобілізації отримав півтора року тюрми

23:12 | 23.05.2024 / Новини / , , /
Перегляди
127
/ Коментарі відсутні

На Волині перед судом постав уродженець села Комарове Ратнівської громади, котрий ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це пише Район.Ратне з посиланням на вирок Ратнівського районного суду.

Чоловік, який перебуває на обліку з 10-го січня 1997 року, пройшов військову-лікарняну комісію 16-го серпня 2023 року. ВЛК визнала його придатним до військової служби без обмежень.

Згодом, 31-го серпня 2023 року, працівники ТЦК намагалися вручити йому повістку про обов`язок з`явитися 4-го вересня для подальшого відправлення до військової частини. Проте уродженець села Комарове відмовився її отримувати.

Після цього чоловік, не маючи правових підстав для відстрочки від призову, не з’явився без поважних причин у пункт збору для подальшого проходження служби у війську, тим самим ухилився від мобілізації.

Обвинувачений винуватість у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, дав показання про те, що є військовозобов`язаним, пройшов медичну комісію, якою визнаний придатним до військової служби. Причину неявки у пункт збору не пояснив. Указав, що двічі проходив військове навчання на полігонах України, однак до лав ЗСУ його не розподілили, востаннє у зв’язку із незадовільним станом здоров`я.

Суд ухвалив рішення визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею.336 Кримінального Кодексу України, та призначити покарання із застосуванням статті 69 Кримінального Кодексу України у виді позбавлення волі на строк один рік та шість місяців.

Вирок можна оскаржити у Волинському апеляційному суді через Ратнівський районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Червня, Неділя