<

Житель Ковельського району встановив рекорд, зробивши найбільшу ікону із сірників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:47 | 31.12.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Юрій Семенюк із селища Люблинець Ковельського району на Волині виготовляє ікони із сірників, які віддає у місцевий храм. Одна із них – розп’яття Ісуса Христа – увійшла до Національного реєстру рекордів України.

За словами майстра, спочатку він зробив із сірників пробну картину «Образ Ісуса Христа» розміром 45 см х 45 см, яку виготовляв майже місяць, повідомляє Волиньпост.

А згодом вирішив створити щось більше і краще. Вибір зупинив на розп’ятті Ісуса Христа. Став думати, як правильно створити картину.

Купив малюнок із зображенням, розбив його на кубики-схему, і так робив за зразком потрібний виріб. Кожен сірничок фарбував у потрібний колір, підсушував і складав цілісність картини.

Фарбували сірники сестра з чоловіком і мама – одним словом, була задіяна вся родина. Для фарбування брав акрилову фарбу.

На картину «Розп’яття Ісуса Христа» пішло 106 тисяч 500 штук сірників. Допомагали їх придбати друзі Юрія.

Цю картину автор робив майже цілий рік, у вільний від усього час. Працював вечорами, бо якщо цілий день – починає набридати, і тоді роботу закидаєш на кілька днів. 

«Коли складаєш потрошки, є велике бажання працювати далі, і вже тягне знову до роботи, як наркотик», – зізнається Юрій. 

Доробивши картину, Юрій Семенюк подав заявку у Київ на рекорд України. Відтоді пройшло майже 2 роки. Юрко і не надіявся, що хтось йому подзвонить.

Аж раптом з Києва дзвінок: «Візьміть свою роботу на сірниковий фестиваль. Чекаємо». Але Юрій сказав: «Я в таку далеку дорогу не поїду. Це великі затрати, я все маю робити за власний кошт». 

«Як, ви не приїдете? Дуже шкода, ми стільки часу чекали, і ще коли випаде така нагода, щоб зареєструвати свій рекорд. В Луцьку точно не буде, і невідомо, скільки часу доведеться чекати знову», – відповіли організатори з Києва. 

Дати згоду їхати в Київ вмовив Юру його найкращий друг Володимир Прадійчук. Він узяв у кума машину, поклали у неї картину – і гайда в Київ на сірниковий фестиваль.

Це був перший у світі фестиваль, на якому були представлені всілякі вироби із сірників: це й музичні інструменти, і храми, і будиночки, і кораблі, і ще багато чого. Такої краси і шедеврів Юрій не бачив ніде.

Та й і він поїхав недаремно – його картина виявилась найбільшою, отож було зафіксовано рекорд. Море вражень і задоволення залишилось у хлопця. Але, каже, прикро, що місцева влада ніяк не посприяла у фінансовому плані юному талантові – все робив за власний кошт.

Зараз Юрій трудиться над новою картиною (але поки що тримає у таємниці до березня). А в березні має намір повезти у Київ для встановлення нового рекорду. Як і попередню картину, він і цю віддасть у храм Київського патріархату селища Люблинця. 

Є у Юрія Семенюка мрія – зробити щось надзвичайно велике, на що він витратить один мільйон сірників. Але на це треба чималеньке приміщення (а не кімнату в квартирі). Бажано, аби хтось допоміг фінансово і фізично, бо в кімнаті такий виріб не поміститься і не винесеш його потім.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота