<

Журналісти ідентифікували понад 50 тисяч військових рф, які загинули на війні проти України

13:43 | 17.04.2024 / Новини / , , /
Перегляди
78
/ Коментарі відсутні

Журналісти ідентифікували понад 50 тисяч російських військовослужбовців, які загинули від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Підрахунок проводився російською службою BBC, виданням «Медіазона» та командою волонтерів, які спирались на інформацію з офіційних звітів, газет і соцмереж.

Журналісти виявили, що у другий рік війни, впродовж якого рф просувала свою стратегію «м’ясорубки», кількість загиблих російських військових була майже на 25% вищою, ніж у перший рік повномасштабного вторгнення.

За даними ВВС, понад 27 300 російських солдатів загинули протягом другого року великої війни.

«Загальна кількість загиблих – понад 50 000 – у вісім разів перевищує єдине офіційне публічне визнання Москвою кількості загиблих у вересні 2022 року. Реальна кількість загиблих, імовірно, набагато вища», – вважають журналісти.

Зазначається, що аналіз не включає загиблих бойовиків на території окупованих росією Донецької та Луганської областей.

Журналісти також ідентифікували 9000 російських в’язнів, які загинули в Україні. Встановлено дату початку військового контракту і час загибелі більш ніж 1000 з них.

З інфографіки випливає, що строк «життя» на фронті половини із понад 1000 колишніх в’язнів, які воювали у складі ПВК «Вагнер» за керівництва Євгена Пригожина, становив у середньому три місяці, а такої ж кількості в’язнів, завербованих пізніше Міноборони рф, – два місяці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок