<

«Зернову угоду» подовжили ще на чотири місяці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:12 | 17.11.2022 / Новини / /
Перегляди
41
/ Коментарі відсутні

Міністр інфраструктури Олександр Курбаков заявив, що угоду, яка дозволила відновити експорт продовольства з портів України, подовжили на 120 днів. Рішення ухвалено в Стамбулі.

Гарантами виконання ініціативи залишилися Організація Об‘єднаних Націй та Туреччина. Про це міністр написав у фейсбук, пише ТСН.

За його словами, гарантами виконання ініціативи залишилися Організація Об‘єднаних Націй та Туреччина.

“Ініціатива з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море” подовжена ще на 120 днів”, – написав він.

Кубраков нагадав, що від 1-го серпня, початку роботи зернової ініціативи, і по сьогоднішній день Україна експортувала понад 11 мільйонів тонн агропродукції до 38 країн світу.

«Зернова угода»

29-го жовтня Міноборони Росії заявило, що зупиняє дію «зернової угоди» після вибухів у тимчасово окупованому Севастополі, внаслідок яких було пошкоджено кораблі Чорноморського флоту рф.

Заступник речника Генсека ООН Фархан Хак заявив, що організація веде переговори з російськими офіційними особами після цієї заяви.

У липні «зернову угоду» підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар та генсек ООН Антоніу Гутерреш. Угода має назву “Ініціатива щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів”. Таку ж угоду з Туреччиною та ООН підписала і Росія. Від турецької сторони документ підписав міністр оборони Хулусі Акар, від рф – міністр оборони сергій шойгу. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота