<

Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для підготовки до контрнаступу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 11.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
133
/ 1 коментар

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку контрнаступу проти росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної західної допомоги.

Про це інформує Українська Правда з посиланням на BBC News.

“З тим, що ми маємо, ми можемо йти вперед і бути успішними, але ми втратимо багато людей. Я думаю, що це неприйнятно. Тому нам потрібно почекати. Нам потрібно ще трохи часу”, – наголосив Президент України.

Зеленський назвав бойові бригади, які навчалися зокрема країнами НАТО, “готовими”, але сказав, що армія все ще потребує “деяких речей”, в тому числі бронетехніки, яка “прибуває партіями”.

Повідомляється, що протягом останніх тижнів українська влада намагалася зменшити очікування прориву і публічно, і в приватних розмовах.

Високопоставлений урядовець на умовах анонімності заявив, що лідери України “розуміють, що їм потрібен успіх”, але цей наступ не слід розглядати як “срібну кулю” у війні.

Зеленський також висловив упевненість, що українські військові зможуть просунутися вперед, попередивши про ризики “замороженого конфлікту”, на який, за його словами, “розраховує росія”.

Для Києва будь-який результат, який розчарує Захід, може означати зменшення військової підтримки і тиск на переговори з росією: “У кожного буде своя ідея. Але вони не можуть тиснути на Україну, щоб вона здала території. Чому будь-яка країна світу повинна віддавати Путіну свою територію?”

Зеленський також відкинув звинувачення рф в тому, що Україна стоїть за атакою безпілотника на Кремль.

Український лідер заявив, що напад міг бути операцією під чужим прапором, яку здійснила Росія.

“Вони постійно шукають щось, що звучало б як виправдання, кажучи: “Ви робите це з нами, тому ми робимо це з вами”. Але це не спрацювало. Навіть для їхньої внутрішньої публіки це не спрацювало. Навіть їхні власні пропагандисти в це не повірили. Тому що це виглядало дуже, дуже штучно”.

Він відкинув побоювання щодо втрати підтримки США, якщо президента Джо Байдена не переоберуть у 2024 році. За його словами, Україна користується двопартійною підтримкою в Конгресі США. Зеленський також наголосив, що вірить у перемогу до того часу.




один коментар
  1. Добре балакати та розпоряджатися долями інших людей водночас не ризикуючи ні своїм життям ні життям своїх родичів….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця