<

Зеленський вже в Берліні: Німеччина оголосить рекордний пакет допомоги Україні

12:10 | 14.05.2023 / Новини / /
Перегляди
170
/ коментарі 2

14-го травня президент України Володимир Зеленський, який напередодні перебував з державним візитом в Італії, прибув до Німеччини вперше після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року.

Про це пише Spiegel. За інформацією видання Bild, Зеленський вже прибув до штаб-квартири Міноборони Німеччини. Передає Апостроф.

Військово-повітряні сили ФРН забрали президента України в Римі (там він зустрічався з Папою Франциском у суботу) на Airbus A319. На шляху до Берліна літак Зеленського захищали винищувачі Eurofighter.

Близько 10 години стало відомо, що президент України Володимир Зеленський провів зустріч з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром.

До візиту президента України уряд Німеччини пообіцяв виділити понад 2,7 млрд. євро для надання нового пакету військової допомоги Києву.

За даними Spiegel, це стане найбільшим на сьогоднішній день пакетом озброєнь для України з початку збройного конфлікту. Однією з основних цілей допомоги є зміцнення протиповітряної оборони України. Також планується постачання 20 бойових машин піхоти Marder, 30 танків Leopard 1 та 4 системи ППО Iris-T-SLM. На додаток Iris-T-SLM буде поставлено ще дванадцять пускових установок Iris-T-SLS із сотнями ракет для цієї системи. Цей пакет майже вдвічі збільшить допомогу Україні з лютого 2022 року.

“Цим цінним внеском у вигляді вкрай необхідного озброєння ми ще раз показуємо, що Німеччина серйозно ставиться до підтримки. Німеччина надаватиме посильну допомогу стільки, скільки потрібно”, – цитує видання міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця