<

Зеленський вважає, що Україна не стане членом НАТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:44 | 16.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
508
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна не стане членом Північноатлантичного альянсу попри політику «відкритих дверей» НАТО.

Як повідомляє Європейська правда, про це він заявив у зверненні до лідерів країн Об’єднаних експедиційних сил, які очолює Велика Британія.

“Зрозуміло, що Україна не є членом НАТО. Ми це розуміємо, ми адекватні люди. Роками ми чули про нібито відкриті двері, але вже почули також, що нам туди не увійти. І це правда, і треба це визнавати. Я радий, що наш народ починає це розуміти і розраховувати на себе і на наших партнерів, які нам допомагають”, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна зараз не претендує на активізації статті 5 Договору НАТО і лише просить закрити небо, щоб унеможливити авіаудари Росії.

“Потрібні нові формати взаємодії, нова рішучість. І якщо ми не можемо увійти у відкриті двері, то ми маємо співпрацювати зі спільнотами, які будуть нам допомагати і нас захищати, наприклад вашою. І мати надійні гарантії”, – сказав президент.

Об’єднані експедиційні сили — це військовий формат на чолі зі Сполученим Королівством. Сили можуть складатися, якщо необхідно, з Данії, Фінляндії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції та Норвегії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер