<

Зеленський розповів про поїздку на лінію фронту

05:42 | 5.02.2024 / Новини / /
Перегляди
121
/ Коментарі відсутні

Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку у Запорізьку та Дніпропетровську області, під час якої зустрівся з військовими, провів безпекову нараду і обговорив посилення протиповітряної оборони.

Про це він сказав у зверненні, передає Суспільне.

Вранці президент прибув у Роботине на Запоріжжі, яке є однією з найжорсткіших частин фронту.

“Особисто подякував воїнам, нагородив безпосередньо на передовій пʼятьох із кращих – тих, хто відзначився в боях цими тижнями: старших солдатів Ігоря Гончарука, Івана Тарана, Ярослава Поліщука, сержанта Михайла Блашківа, старшого лейтенанта Андрія Ольшанського – Андрія відзначено “Хрестом бойових заслуг”. Усі – саме такі хлопці, чия хоробрість, витривалість зберігає наші позиції та нашу державу”, — сказав Зеленський.

Президент провів безпекову нараду у Запоріжжі “і не лише щодо питань області та міста”. Заслухав доповіді військових командувачів, зокрема щодо ситуації в Авдіївці.

“Звичайно, окрема розмова по Запоріжжю, увесь цей напрямок. Фортифікація – я вдячний усім, хто залучений до будівництва. Захист від російських повітряних ударів. Забезпечення соціального життя. Держава готова зробити більше для гарантування робочих місць та соціального спокою в області. Сьогодні ж представив нового очільника обласної військової адміністрації Івана Федорова”, — сказав він.

Вдень Зеленський зустрівся з представниками Повітряного командування “Схід” і заслухав доповідь щодо захисту неба над Дніпровщиною.

“Небезпека постійна, висока, Росія розглядає регіон як одну з основних мішеней для терористичних атак. Саме наші підприємства, наш економічний потенціал, цей регіон. Ми працюємо, щоб додати можливостей збивати ракети, збивати дрони. Зокрема, ми готуємо нові перемовини з партнерами щодо цього”, — сказав президент.

У Кривому Розі Зеленський провів нараду щодо енерго- та водозабезпечення міст і сіл Дніпровщини

“Захист енергообʼєктів. Посилення мобільних вогневих груп, ППО, РЕБ. Відновлення енергопотужностей. Це стратегічне завдання. Сотні тисяч людей залежать від цього. Нікополь, Марганець, Покров, частина Кривого Рогу та Криворізького району. Окрема доповідь – щодо захисту від диверсантів та колаборантів. У правоохоронців є непогані результати”, — сказав він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя