<

Зеленський призначив нову представницю в Раді замість Веніславського

12:44 | 20.12.2023 / Новини / /
Перегляди
189
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський призначив нову представницю у Верховній Раді замість звільненого Федора Веніславського. Нею стала Галина Михайлюк.

Про це йдеться в указі, пише Громадське.

Галина Михайлюк — народна депутатка від «Слуги народу». Вона є заступницею голови Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Раніше Михайлюк була радницею з питань підготовки законів Консультативної місії Європейського Союзу в Україні з 2015 по 2019 роки. Працювала професоркою в Києво-Могилянській академії з 2012-го по 2022-й. А ще є доценткою Українського вільного університету в Мюнхені. Має ступінь доктора юридичних наук.

Зеленський 7 грудня звільнив Федора Веніславського від виконання обов’язків представника президента України у Верховній Раді України. Увільнення — це тимчасове припинення виконання обов’язків зі збереженням місця роботи, посади та середнього заробітку.

На цю посаду Веніславського призначили у вересні 2022 року. До цього він також був представником президента у Конституційному Суді (2019-2022 роки).

Сам Веніславський зазначив, що його звільнення з посади було обговорено з Зеленським: «Я займаюсь кількома суто військовими проєктами, через що доводиться багато бувати біля лінії фронту. Відповідно не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента України у ВРУ».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя