<

Зеленський провів розмову з Байденом: згадали процеси в Росії

05:36 | 26.06.2023 / Новини / /
Перегляди
83
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський і президент США Джо Байден у ході телефонної розмови в неділю обговорили, зокрема, перебіг бойових дій в Україні та процеси в Росії.

Обговорили перебіг бойових дій і процеси, які відбуваються в Росії. Світ повинен тиснути на Росію до відновлення міжнародного порядку. Про це пише Зеленський у TelegramБілий дім, передає ТСН.

“Учорашні події викрили слабкість путінського режиму”, – додав Зеленський.

Зеленський також подякував Байдену за неослабну підтримку України, особливо за комплекси “Patriot”.

“Важливо надалі збільшувати спроможності України щодо захисту нашого неба. У цьому контексті подякував і за підтримку коаліції винищувачів”, – зазначив він.

Президенти також обговорили подальше розширення оборонної співпраці з акцентом на далекобійних засобах ураження.

Зеленський і Байден також скоординували позиції напередодні Вільнюського саміту НАТО, обговорили продовження роботи над реалізацією Української формули миру та підготовку до Глобального саміту миру.

Про розмову повідомив також сайт Білого дому:

“Президент Байден говорив сьогодні з президентом України Зеленським, щоб обговорити підтримку України, яка захищається від російської агресії. Вони обговорили триваючий контрнаступ України, і президент Байден підтвердив непохитну підтримку з боку США, в тому числі шляхом продовження надання безпекової, економічної та гуманітарної допомоги. Лідери також обговорили останні події в Росії”, – йдеться у дописі. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа