<

Зеленський підписав закон про право поліцейських і нацгвардійців збивати БПЛА

17:31 | 31.07.2023 / Новини / , , /
Перегляди
153
/ Коментарі відсутні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про надання поліції та Нацгвардії права збивати безпілотні літальні апарати в разі порушення ними повітряного простору України.

Як йдеться на сайті Верховної Ради, документ сьогодні було повернуто до парламенту з підписом Зеленського. пише Радіо Свобода.

Законопроєкт розширює повноваження Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби, СБУ щодо застосування ними спеціальних засобів (пристроїв) для перехоплення сигналів дистанційного керування безпілотниками, пошкодження або знищення їх у разі порушення повітряного простору України під час охорони державного кордону, критично важливих об’єктів інфраструктури та важливих державних об’єктів, у спеціальних зонах з особливим режимом.

Згідно з документом, безпілотні апарати заборонено використовувати над будівлями поліцейських відділків, Служби безпеки та об’єктами прикордонної служби і в період дії воєнного стану, і після його завершення. Документ забороняє здійснювати польоти БПЛА над прикордонною смугою, крім окремо визначених випадків.

Крім того, для протидії диверсії та злочинності в окремих місцевостях можуть бути застосовані засоби та пристрої для тимчасового обмеження доступу до інтернету та використання мобільного зв’язку.

13-го липня Верховна Рада ухвалила цей законопроєкт у цілому.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок