<

Зеленський підписав указ про єдине мовлення на всіх каналах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:31 | 20.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
746
/ 1 коментар

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України “Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану”. 

Згідно з указом президента, в умовах воєнного стану забезпечується об’єднання усіх загальнонаціональних телеканалів на цілодобовому марафоні “Єдині новини #UАразом”. Про це пише Українська Правда з посиланням на сайт ОПУ, члена фракції “Європейська солідарність” Миколу Княжицького та радника голови ОПУ Михайла Подоляка.

У свою чергу, депутат фракції Микола Княжицький розкритикував такий указ президента, заявивши, що це рішення є незаконним.

“В ефірі мають право мовити лише “Інтер”, Плюси, “Україна” і ICTV,  які роблять спільний марафон. Вороги у владі штовхають президента не на боротьбу з Росією 24, яку включили у Мелітополі, а на боротьбу з українськими патріотичними каналами, які на відміну від “Інтера”, не підтримували ОПЗЖ і не прославляли агресора”, – сказав Княжицький.

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк запевнив, що указ президента не передбачає закриття будь-яких телеканалів. 

“Мова йде тільки про необхідність підключення до єдиного загальнонаціонального телемарафону – повністю або частково. Але в каналів є певна творча свобода. Інша річ, що під час повноцінної війни має бути більш-менш єдина інформаційна політика в телепросторі”, – зазначив Подоляк.




один коментар
  1. То ж і так вже майже місяць по усіх каналах крім М1 одне і те саме, куди там далі ще об’єднувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця