<

Зеленський анонсував рішення, яке зміцнить духовну незалежність

01:12 | 11.08.2024 / Новини / /
Перегляди
242
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський анонсував прийняття рішення, яке зміцнить українську духовну незалежність.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента, пише Українська правда.

“Я провів щойно нараду – підготовчу, про рішення, яке зміцнить нашу українську духовну незалежність.

Ми маємо позбавити Москву останніх можливостей обмежувати свободу українців. І рішення для цього повинні бути на сто відсотків ефективними – дійсно працюючими. Ми їх забезпечимо”, – йдеться в повідомленні.

24 липня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що парламент не йде на жодні канікули, просто депутати будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема законопроєктом про припинення діяльності УПЦ МП в Україні.

Співрозмовник УП у фракції “Слуга народу” повідомив, що 23 липня депутати домовились, що наступне пленарне засідання відбудеться на тижні з 19 по 25 серпня.

Перед цим частина народних депутів на засіданні 23 липня заблокували трибуну Верховної Ради з вимогою ухвалити законопроєкт про припинення діяльності УПЦ (МП) в Україні.

Голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі УП розповів, що ці депутати попередили, що блокуватимуть трибуну, допоки відповідний проєкт не винесуть на голосування.

Верховна Рада 19 жовтня 2023 року підтримала у першому читанні законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов’язані з Росією, яким можуть припинити діяльність УПЦ (МП).

Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики 5 березня 2024 року рекомендував парламенту ухвалити цей проєкт закону в другому читанні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок