<

[ОНОВЛЕНО] Візит Зеленського на Волинь: що інспектував гарант

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:34 | 22.10.2020 / Новини / /
Перегляди
64
/ коментарів 6

Із запізненням на годину президентський борт АН-148 22-го жовтня приземлився на військовому аеродромі, що у місті Луцьку. Потім президент вертольотом вирушив до Ковеля на інспекцію новозбудованої школи у селі Вербка, після чого оглянув ремонт дороги М-07 Київ-Ковель-Ягодин.

Інспекція «Варшавської траси»

13:43 У межах робочої поїздки до Волинської області Володимир Зеленський ознайомився з перебігом ремонтних робіт на ділянці автодороги М-07 Київ ‒ Ковель ‒ Ягодин (на Люблін). Оновлення траси здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво», – повідомляють в ОП.

Президенту розповіли, що протяжність «Варшавської траси» М-07 у регіоні становить майже 160 км, а в напрямку Ковель – Ягодин – 60,4 км. З 2001 по 2019 рік було реконструйовано 30 км дороги. Цьогоріч на трасі проводяться будівельні роботи загальною вартістю 107,1 млн грн.

Як повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков, на трасі М-07 у напрямку пункту пропуску «Ягодин» у цьому році відбулася реконструкція та розширення дорожнього полотна до першої категорії.

Найбільший обсяг робіт виконано ближче до кордону. У наступному році заплановане розширення та реконструкція пункту пропуску «Ягодин».

«У планах – щоб М-07, вся після Ковеля й до кордону, була першої категорії», – сказав очільник Укравтодору.

Розширення до першої категорії проводилося також на трасі Н-22 Київ – Рівне. Крім того, повністю завершений обхід міста Луцька.

Глава держави поцікавився станом решти доріг, які з’єднують Луцьк з іншими містами та областями, – які з них потребують відновлення.

Щодо інших доріг, які потребують ремонту, то зайшла мова про напрямок до Шацьких озер. Президенту повідомили, що її починають відновлювати в цьому році, а завершити планують у наступному.

«Давайте так, щоб до літа все зробити. Все-таки Шацькі озера – це один з найкращих українських туристичних «магнітів», – сказав президент.

Де обідав гарант

12:57 Після відвідин школи села Вербка президент разом з супроводом заїхав на обід в один із закладів у Ковелі – ресторан MiraMar. Територія біля закладу оточена охороною, поруч припарковані автомобілі кортежу. На парковку ресторану нікого не пропускають, кажуть що заклад – на спецобслуговуванні.

Як повідомили Волинським Новинам місцеві жителі, Зеленський, Єрмак та Тимошенко приїхали сюди не просто обідати, а зустрітись з місцевим керівництвом президентської партії «Слуга народу» та кандидатами в мери міст.

Огляд новозбудованої школи на Ковельщині

12:30 Під час візиту в новозбудовану школу на Ковельщині місцеві жителі принесли Володимиру Зеленському гарбуза і плакат з фразою-нагадуванням про обіцянку підвищити зарплати бюджетникам, – пишуть Волинські Новини.

Разом з гарантом прибули керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та його заступник Кирило Тимошенко.

На запитання журналістів у пресслужбі виконавчого органу ще до ранку 22 жовтня запевняли, що нічого про візит президента в область не знали та працюють у звичному режимі. Вже після прибуття гаранта запевнили, що рішення не запрошувати журналістів та не повідомляти про візит у ЗМІ – за Офісом Президента. Мовляв, причина – карантин і «помаранчева зона».

Очікувано, що журналістів не пустили на захід за участю президента, тому місцеві жителі та журналісти чекали його під воротами. Місцеві принесли на місце зустрічі гарбуз, як символ відмови, а також плакат з фразою «Приїхав за голосами? Де зарплати $4000?». Нагадаємо, під час президентської кампанії саме таку можливу зарплату для вчителів озвучили експерти команди Зеленського, щоправда потім повідомили, що це – помилка в розрахунках.

Двом місцевим жителям вдалось коротко поспілкуватись з президентом. Зокрема, йому розповіли про проблеми інституту раку та відсутність дорожнього покриття до школи-довгобуду в селі Стобихівка Камінь-Каширського району.

Після чого президент в супроводі кортежу покинув територію. В сьогоднішній його програмі – зустріч з головами ОТГ та інспекція дороги.

10:25 З Луцька вертольотами Мі-8 Володимир Зеленський із супроводом вилетів в село Вербка, що поблизу Ковеля, – повідомляють Волинські Новини.

Літак приземлився близько 10 години ранку, хоча очікували його з 9. Відомо, що президента зустрічали представники місцевої влади.

На аеродромі Зеленський та учасники поїздки пересіли у три вертольоти Мі-8, які прибули до Луцька ще вчора та вилетіли на Ковель. Один з них – президентський модернізований Мі-8МТВ1.

Зазначимо, що візит гаранта – напівтаємний. В облдержадміністрації повідомили, що Офіс Президента не відкривав акредитації для журналістів, також не оголошував програму заходів.

В ЗМІ звучали різні версії причини візиту Зеленського. Проте, за даними видання, програма перебування президента буде вкрай коротка. Він відкриє школу, зустрінеться з головами ОТГ, за традицією проінспектує одну з відремонтованих доріг (ймовірно Устилуг-Луцьк) і вже о 14:00 планує вилетіти до Києва.

Як повідомляє ОП, Зеленський прибув з робочою поїздкою до Волинської області. Глава держави зустрінеться з представниками об’єднаних територіальних громад.

Також Президент перевірить стан реалізації в регіоні програми «Велике будівництво»

Зазначимо, що шостий Президент України відвідував Волинь відносно нещодавно – в липні 2020 року. Тоді він також інспектував ще недобудований садочок та дорогу.




коментарів: 6
  1. Президент буде відкривати в Нововолинську “капітально” відремонтований стадіон “Шахтар”? Запускати в роботу шахту № 10 “НВ”? Презентуватиме прикордонний перехід “836” у Кречеві? Анонсуватиме “велику перемогу” місцевої влади над короновірусом у Нововолинську? Братиме участь у всенародному святкуванні з приводу здійснення закордонних інвестицій? Переконуватиме виборців, що зміни вже відбулись? То якого… милого він сюди приперся?

  2. рівень задач для президента – перевірити дорогу…. жалюгідно! за державний кошт кататися для зустрічі з однопартійцями перед виборами гроші є, а на підвищення соц захисьу громадян – немає

  3. Шановні пани депутати і президенте! Коли я їду на роботу чи в відрядження я харчуюсь за свій рахунок. а ви за наші гроші катаєтесь щоб пообідати в ковелі чи в іншому МІСТІ? Чому не зайшли і не відвідали лікарні. інтернатів.військової частини не поцікавились як їх харчують?

    • Нехай пан Президент прозвітує скільки грошей платників податків витрачено на такі помпезні перельоти в країні де йде війна і, де на лікування поранених воїнів збираємо усім миром

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок