<

Зеленський підписав закон про проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації під час карантину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:16 | 30.04.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
292
/ Коментарі відсутні

Володимир Зеленський підписав закон, який розблокує проведення аукціонів великої приватизації. У березні 2020 року Україна відмовилася від їх проведення через складну економічну ситуацію під час пандемії COVID-19.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради, – передає Громадське.

Так, цей закон скасовує обмеження аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації під час карантину та обмежувальних заходів щодо епідемії коронавірусу.

Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко вважає, що завдяки великій приватизації Україна зможе продати зайві об’єкти, які не мають стратегічного значення.

У пояснювальній записці до закону йдеться також про ще одну причину скасування обмеження на велику приватизацію — наповнення державного бюджету.

«Бюджет України потребує ресурсів для боротьби з пандемією, утримання економічної стабільності України та найшвидшого відновлення ділової активності після обмежувальних заходів», — зазначили автори ініціативи.

Про це зазначав і Сенниченко. Він вважає, що цьогоріч завдяки цим аукціонам Фонд держмайна може принести до держбюджету 12 мільярдів гривень.

Чому заблокували «велику приватизацію»?

У березні 2020 року у Фонді держмайна повідомили, що вирішили тимчасово відмовитися від великої приватизації через ситуацію із COVID-19 та економічну кризу.

2 вересня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон, який запровадив мораторій на проведення аукціонів із продажу об’єктів великої приватизації під час карантину. За нього тоді проголосували 279 нардепів.

Зазначимо, що до об’єктів великої приватизації належать держпідприємства, балансова вартість яких перевищує 250 мільйонів гривень. Об’єкти, які коштують менше, належать до категорії малої приватизації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота