<

Збірна України з футболу перемогла Північну Македонію у відборі на Євро-2024

22:12 | 17.06.2023 / Новини / /
Перегляди
104
/ коментарі 3

Збірна України з футболу у другому матчі відбору на чемпіонат Європи на виїзді перемогла команду Північної Македонії з рахунком 3:2. Українці спершу програвали, але здійснили камбек і вирвали перемогу.

Матч відбувався в північномакедонській столиці Скоп’є на стадіоні «Тоше Проескі», пише Громадське.

Відкрила рахунок Північна Македонія: Еніс Барді забив гол із пенальті на 31-й хвилині. А вже на 39-й Україна вдруге пропустила від македонців: Еліф Ельмас пробив дальнім ударом по воротах у кут.

Виправляти ситуацію українці почали вже у другому таймі. Ілля Забарний після подачі з кутового забив гол на 62-й хвилині. А рівно через п’ять хвилин Юхим Конопля зрівняв рахунок, забивши другий гол від України.

Перемогу для української збірної вирвав Віктор Циганков, забивши третій гол на 83-й хвилині.

Це перші набрані збірною України очки у відборі на Євро-2024. Наступний матч команда зіграє проти Мальти 19-го червня.

Матч проти македонців став другим для України у кваліфікації на чемпіонат Європи. У першому Україна зазнала поразки від Англії (0:2). Після цього в червні команду очолив Сергій Ребров — сьогоднішня перемога стала першою для збірної під його керівництвом.

Щоб потрапити на Євро-2024, Україні потрібно посісти перше або друге місце у своїй групі. В українській групі також є Англія, Італія, Північна Македонія та Мальта. Також перепустку на турнір можна отримати через плей-оф Ліги націй.

Туди потраплять 12 найкращих команд Ліги націй 2022-23 років, які не пройшли кваліфікацію Євро. Ці команди поділять на три шляхи (по чотири команди), у кожному з яких через півфінали і фінал розіграють ще по одній путівці.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок