<

Заворушення у Франції: кількість затриманих зросла, бунтівники атакували дім мера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 2.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
181
/ коментарі 3

Французька поліція затримала щонайменше 719 осіб під час п’ятої ночі заворушень по всій країні після похорону 17-річного Наеля, що відбувся в суботу.

Про це повідомляє France 24 з посиланням на Міністерство внутрішніх справ, пише Європейська правда.

Також влада повідомила, що вночі зловмисники на автомобілі протаранили будинок мера паризького передмістя Л’аї-ле-Роз. Це відбулося посеред ночі, коли міський голова Вінсент Жанбрун був у своєму офісі. Його дружина та двоє дітей спали, коли невідомі зловмисники в’їхали у ворота та підпалили автомобіль на подвір’ї.

Коли дружина мера та їхні малолітні діти намагалися втекти, у них почали кидати фаєри, внаслідок чого жінка та одна дитина отримали поранення.

«Це була спроба вбивства через невимовне боягузтво», – заявив мер Жанбрун.

Нагадаємо, протести спровокувала смерть 17-річного хлопця-водія, якого застрелили поліцейські під час дорожнього контролю неподалік від Парижа. Заворушення почалися з вечора вівторка і кожної наступної ночі розширювалися на нові міста.

Президент Франції Емманюель Макрон навіть відклав державний візит до Німеччини, який мав розпочатися в неділю.

У найгіршу ніч заворушень, з четверга на п’ятницю, постраждали пів тисячі будівель, спалено 2000 автомобілів, скоєно близько 3800 хуліганських підпалів на вулиці.




коментарів: 3
  1. От видіте скільки шухеру наша футбольна молодіжка на чолі з Ротанем наробила! Так їм, , Слава Україні! :)

  2. Французькі політики хотіли дешевої робочої сили та приросту населення за рахунок емігрантів. А опинилися в ситуації, яка загрожує втратою державності і громадянською війною. Не факт, що такого не відбудеться і в нас, після війни.

    • приріст населення за рахунок емігрантів і в нас, після війни??? Звідки ж ті емігранти мають надходити?:) Та певно навіть жоден найдурніший негр не захоче їхати відбудовувати цю заміновану руїну…
      Нам з вами прийдеться

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота