<

Завезти в Україну генератори та трансформатори буде простіше

11:27 | 18.11.2023 / Новини / /
Перегляди
80
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів України спростив завезення в Україну енергетичного обладнання, зокрема генераторів та трансформаторів.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

«Затверджено перелік продукції для цілей застосування деяких технічних регламентів, до якого включено продукцію, на яку може поширюватись дія відповідних технічних регламентів і яка є критично необхідною для забезпечення потреби необхідного обладнання, зумовленої викликами в енергетичній сфері в умовах воєнного стану в Україні», – повідомив Мельничук.

За його словами, внесено зміни до:

  1. Технічного регламенту безпеки машин
  2. Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання
  3. Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання
  4. Технічного регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки
  5. Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні
  6. Технічного регламенту шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень, якими передбачено, що до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом наступних 90 календарних днів дозволяється надавати на ринку та/або вводити в експлуатацію продукцію, яка включена до переліку продукції для цілей застосування деяких технічних регламентів, без застосовування вимоги щодо наявності декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду заявляв, що сьогодні Кабмін затвердить постанову, якою спростять завезення в Україну енергетичного обладнання, зокрема генераторів та трансформаторів.

“Тепер для низки цих товарів не потрібно буде декларація про відповідність та маркування знаком відповідності”, – розповів Шмигаль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя